23948sdkhjf

Hver femte dansker har en iværksætter i maven

Mere end hver femte dansker drømmer om livet som selvstændig. Men frygten for at fejle og det midlertidige tab af indtægt holder dem tilbage. Det viser en ny analyse, som Analyse Danmark har foretaget for Ase.
Det er ærgerligt, at folk lader sig bremse, mener Ase, der står bag analysen. Her er vurderingen, at der netop i disse år er et kæmpe potentiale for mere iværksætteri, men det kræver, at vi tror mere på, at vi kan lykkes med det.

- At muligheden for stor succes er til stede, har vi efterhånden mange eksempler på. Det helt afgørende er nu, at flere rent faktisk tør tro på deres potentiale som iværksættere og gøre alvor af det, når de svarer, at de godt kunne tænke sig at blive selvstændige, siger Jesper Bøge, direktør i Ase.

Størst lyst blandt unge

Flere ting gør sig gældende i forhold til den store interesse for iværksætteri. Herunder spiller bl.a. den øgede digitalisering, muligheden for produktion i udlandet og en stribe meget synlige iværksættersuccesser en rolle. Samtidig er der særligt blandt de unge en øget opmærksomhed på iværksætteri.

- Vores opfattelse er, at det for mange er rykket tættere på, at man måske ikke behøver en fast ramme i form af en veletableret virksomhed, men at man måske rummer muligheden for at starte noget selv, lyder det fra Jesper Bøge.

- Specielt blandt de unge, og i særdeleshed blandt studerende, kan vi virkelig mærke, at trangen er der. Men det er afgørende, at man tør gøre alvor af det, siger Jesper Bøge, som henviser til analysen, der viser, at iværksætterlysten er størst blandt de 18-35 årige, hvor mere end hver fjerde svarer, at de godt kunne tænke sig at blive selvstændige.

Ifølge analysen, som er foretaget blandt mere end 2.400 danskere, er mændene mere ivrige efter at springe ud som selvstændige end kvinderne. Mere end en fjerdedel af mændene går rundt med iværksætterdrømme, mens det for det modsatte køn er lige under en femtedel.

Og så er iværksætterlysten ikke lige stor alle steder i landet. Størst er den i Hovedstaden og Østjylland, hvor lidt mere end hver fjerde går rundt med drømmen om at blive selvstændig. I Vestjylland er det derimod kun lidt færre end hver sjette, der har samme iværksættertrang.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125