23948sdkhjf

Digitale krav sætter tegnestuer under pres

Små og mellemstore arkitektvirksomheder føler sig pressede af krav til digitalisering. Det offentlige forlanger 3D-projektering, men nye og gamle versioner kan til rådgivernes frustrationer ikke tale sammen
Som bygherre kræver det offentlige Danmark, at arkitekterne kan levere i de såkaldte Bygnings Informations Modeller (BIM) der ikke blot tegner men også for eksempel inddrager kollissionsberegninger, ingeniørernes tal og det fremtidige driftsregnskab.

Til det formål har mange små og mellemstore tegnestuer investeret i Revit, et 3D-konstruktionsprogram, der i i mange tilfælde letter projekteringsarbejdet og øger overblikket.

- Men det er ikke altid tilfældet. Teknologien er også kilde til mange frustrationer, siger Dorte Sigh, partner i den Skive-baserede tegnestue Meissner + Sigh, til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

- Kravet om 3D i offentligt byggeri er egentlig ok, og vi er hoppet med på vognen og har investeret i den nyeste 2014-version, men så skal man også kunne arbejde effektivt. Og det kan vi ikke, når vi og samarbejdspartnere, for eksempel ingeniørerne, sidder med to forskellige versioner af Revit.

Så snart vi har foretaget ændringer og opdateringer i vores, kan andre ikke arbejde videre med dem. Så føler man sig pludselig bundet på ryggen, siger hun til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094