23948sdkhjf

Tredje generation i Fårup Betonindustri er kørt i stilling

Fårup Betonindustri blev etableret i 1959 af Carlo Knudsen. I 1973 kom hans søn Flemming Knudsen ind i virksomheden og hans søn igen, Brian Knudsen, trådte i de fædrene fodspor i 2005. Nu er han klar til at føre familieforetagendet videre som direktør
Grundlæggeren af Fårup Betonindustri, Carlo Knudsen, har i mindre målestok været for Fårup by, hvad Due Jensen var for Bjerringbro. Han var manden bag talrige initiativer inden for sport og kultur, f.eks. fugleskydning og igangsatte byggerier som fik byen til at vokse og udvikle sig, heriblandt et stort antal parcelhuse (der skabte grundlaget for produktion af lecavægge), Fårup Skole og kommunekontoret til Purhus kommune.

Det var også ham, der i 1957 opførte alderdomshjemmet, hvor ildsjælen i øvrigt selv sluttede livets rejse. I dag er Fårup Plejecenter en del af Randers Kommune og er blevet udvidet siden. Mange lokale folk og familier har igennem årene arbejdet på fabrikken.

For sønnen Flemming Knudsen var det et helt naturligt valg at fortsætte faderens livsværk. Og udenfor fabrikkens vægge har han været lige så stærkt engageret i lokalsamfundet, som faderen - og tillige ivrig sponsor inden for sportens verden. Og får Flemming Knudsens søn, Brian Knudsen, som nu overtager roret, har det også altid ligget i kortene:

- Lige siden jeg kan huske, var jeg med min far rundt på byggepladser om søndagen for at tjekke, om soklerne var klar til elementerne mandag morgen – det gjorde vi, mens de andre var i skoven.

Det er vigtigt for Brian Knudsen at holde fast i den ’knudsenske’ kultur og samtidig at udvikle virksomheden, så den er gearet til de stigende krav inden for byggeriet samt til det pressede, konjunkturfølsomme marked.

- Det handler ikke kun om familiebånd og traditioner. Vi har sammen med konsulentfirmaet Hansen Toft været igennem en grundig og omfattende strategiproces for at sikre, at generationsskiftet er lig med en holdbar og fremtidssikret løsning, siger Brian Knudsen.

Sammen med den yngste generations overtagelse af direktørstolen kommer der en ny tydelig ledelsesstruktur og organisationsændringer, som har til formål optimere forretningsgange og produktion. Fokusområderne er blandt andet elementer, der lever op til lavenergi-krav samt fastholdelse af medarbejdere.

- Det giver ro i organisationen, at der er styr på rammerne – og at ledelsen bliver i familien, siger Brian Knudsen.

Der er få familie-virksomheder tilbage i betonelement-branchen, de fleste er ejet af kapitalfonde, fortæller Flemming Knudsen.

- Når en virksomhed er ejerledet, er der flere følelser med i spillet, fastslår han..

Man giver ikke bare sådan lige op

De to generationer kalder det en holdpræstation. Fastholdelse af medarbejdere er en af grundpillerne i at drive Fårup-fabrikken, som det var tilfældet i 2009/2010, hvor de var nede på en tredjedel af medarbejderstaben, og stadig ikke tjente penge. "Der valgte vi, at se det som en investering; at bevare arbejdspladserne og dermed de gode, dygtige kompetencer, som gør os til dem, vi er," lyder det.

Og det gav øjensynligt pote, for i skrivende stund er Fårup Betonindustris ordrebeholdning historisk høj med cirka 60 mio. kroner. Ordrerne omfatter blandt andet betonelementer til Randers Svømmebad, Aabenraa Sygehus og Skejby Sygehus.

Generationsskiftet markeres med en reception på Fårup Betonindustri den 3. december fra 14 til 17.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078