23948sdkhjf

Færre konkurser i bygge- og anlægsbranchen

Med oktober måneds 57 konkurser ser tendensen med færre konkurser i branchen ud til at fortsætte, selvom det er flere end i de foregående måneder. Dansk Byggeri vurderer, at 2013 vil ende i underkanten af 700 konkurser
I oktober måned gik 57 virksomheder konkurs i bygge- og anlægsbranchen. Hermed har der indtil videre været 571 konkurser i 2013. Til sammenligning var der i samme periode i 2012 610 konkurser, hvilket svarer til, at der har været et fald på mere end 6 procent.

Når man ser på antallet af konkurser på et tremåneders gennemsnit, så har det siden starten af 2011 ligget i omegnen af eller lidt over 60 konkurser om måneden. Siden juni måned har dette tal været under 60 om måneden, og det tyder på, at der er tendens til et lille ryk nedad i antallet af konkurser i branchen. Med oktobers 57 konkurser fortsætter denne gode tendens, fortæller chefkonsulent Andreas Fernstrøm, Dansk Byggeri.

- På den helt korte bane forventer vi, at der kommer til at være i underkanten af 700 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i 2013. På den ene side er der en nedadgående tendens for antallet af konkurser via de positive tendenser, der er i samfundsøkonomien. Det smitter stille og roligt af på byggebranchen, og vi forventer også stigende aktivitet i branchen i 2014.

- På den anden side har vi for nyligt set konkurser blandt nogle store virksomheder. Det kan smitte negativt af på branchen, da underentreprenører kan have penge til gode. Samtidig kan det generelt betyde, at kreditvurderingen af branchen strammes yderligere, siger Andreas Fernstrøm.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082