23948sdkhjf

Spaden skal hurtigere i jorden i Holstebro

Der er politisk enighed i byrådet om, at kommunen skal være hurtigere til at sagsbehandle byggetilladelser og miljøgodkendelser. Kommunalvalget afgør, hvordan det skal ske
Håndværkere, entreprenører og landmænd kan se frem til, at ventetiden på at få udstedt en byggetilladelse eller en miljøgodkendelse bliver kortere. Det var den klare melding fra Socialdemokraterne, Det Konservative Folkeparti, Venstre, SF, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre på Dansk Byggeris valgtopmøde forleden.

Valgtopmødet blev holdt hos den lokale virksomhed Gråkjær Staldbyg, hvor 45 fremmødte var mødt frem til debatten.

- Det er mit mål, at vi kan klare sagsbehandlingstiden på en miljøgodkendelse på mellem tre og seks måneder, sagde borgmesterkandidat Ulla Tørnæs(V).

Hun vil løse opgaven ved at kigge over kommunegrænsen og trække på erfaringer andre kommuner har gjort sig med at finde andre og smartere arbejdsgange, mens de konservative, SF og socialdemokraterne er villige til at ansætte en eller flere medarbejdere, så der kan komme fart på sagsbehandlingen.

- Vi har ikke indflydelse på, når en sag f.eks. tager 900 dage, fordi den ligger i naturklagenævnet, men vi vil gerne sætte ekstra ressourcer ind. Vi skal være ambitiøse på det her område, og vi er på vej, sagde borgmester H.C. Østerby(S).

Dansk Folkeparti ville ikke på nuværende tidspunkt tage stilling til, om det kræver ekstra medarbejdere, at løse udfordringen med at sætte fart på papirarbejdet med at udstede byggetilladelser og miljøgodkendelser.

- Men andre kommuner har lavet en "drive in", hvor man kan få behandlet en ukompliceret byggesag med det samme. Det kan man selvfølgelig ikke med de store komplicerede sager, men ellers er det noget, som Holstebro også kan benytte sig af, sagde Eli Vium, Dansk Folkeparti.

Den politiske melding om hurtigere sagsbehandling glæder Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland.

- Det koster penge, når medarbejderne i en virksomhed skal gå med hænderne i lommen, imens de venter på, at kommunen får stemplet papirerne, så det er tiltrængt at få sat fart på sagsbehandlingen. Et forslag kunne også være, at kommunen udliciterede de små og mellemstore byggetilladelser og miljøgodkendelser, så de selv kunne koncentrere sig om de større. Men jeg håber, at der ligger mere end valgflæsk bag kandidaternes ord, og jeg ser frem til, at de bliver enige om en fælles løsning på udfordringen hurtigst muligt efter kommunalvalget, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Niels Hansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062