23948sdkhjf

Velfærdsteknologi på plejehjem skaber tryghed

De første beboere er flyttet ind på Fremtidens Plejehjem på havnefronten i Nørrresundby og kan se frem til en tilværelse med tekniske hjælpemidler, der skaber tryghed og sikkerhed samt frigiver ressourcer til pleje og omsorg
Fremtidens Plejehjem på havnefronten i Nørresundby er fyldt med velfærdsteknologi, som skal skaber tryghed og sikkerhed for beboerne og som samtidig skal frigiver ressourcer til pleje og omsorg.

Teknik- og servicevirksomheder Lindpro har således leveret et ntelligent gulvsystem i det 8.000 kvm. store plejehjem. Trygfølsomme sensorer i beboernes gulv advarer plejepersonalet, hvis de falder eller står ud af sengen om natten og kan have behov for hjælp.

ELSI Gulv Sensorsystem sørger for at lyset tænder, når beboeren stiger ud af sengen. Gulvsystemet registrerer og skelner mellem bevægelser og handlinger via sensorer i en laminatfolie, som placeres under konventionelle gulvbelægninger.

Ud over gulvsystemet rummer Fremtidens Plejehjem tekniske faciliteter som toiletter med vask- og tørrefunktion og en lang række tilbud i form af fitnesscenter, wellness og en restaurant med adgang for pårørende og forbipasserende i havneområdet.

Fremtidens Plejehjem har fået meget opmærksomhed fra medier og myndigheder i ind- og udland. Aalborg Care Consortium, som står bag Fremtidens Plejehjem skal være med til at bygge 900 seniorboliger i Kina.

- Vi har mærket stor interesse for vores gulvsystem, og jeg er senest blevet kontaktet af Aalborg Universitet, der gør sig tanker om at inddrage intelligent velfærdsteknologi i deres uddannelsesforløb. Vi skal til at installere gulvsystemet i 66 ældreboliger i Lundbyecentret i Aalborg, og her bliver systemet fuldt integreret med Lindpros FlexCall kaldesystem. Lindpro fokuserer på at kunne levere intelligente og proaktive løsninger, der skaber tryghed, sikkerhed og optimal udnyttelse af plejeressourcer, fortæller Leonard Flint, Account Manager hos Lindpro.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078