23948sdkhjf

Mega interesse for DM i Skills

Næsten 14.000 besøgte DM i Skills på førstedagen. Dermed beviser Skills-arrangementet sit kæmpe potentiale som udstillingsvindue for erhvervsskolernes håndværkeruddannelser. Regeringen er klar til at yde en håndsrækning, så endnu flere fag fremover kan deltage i arrangementet
Med næsten 14.000 besøgende på førstedagen er det store DM i Skills-arrangement i Gigantium i Aalborg allerede i vaskeægte succes.

Skills skal netop være et udstillingsvindue som sætter fokus erhvervsuddannelserne og som kan få flere skoleelever til at vælge en faglig uddannelse og et svendebrev frem for gymnasiet og studenterhuen.

Erfaringer fra de seneste års DM i Skills i Odense i 2012 og Aarhus i 2013 viser da også, at der efterfølgende er flere unge, der søger ind på de tekniske skoler i områderne.

Derfor skal DM i Skills udvides, så det kommer til at omfatte endnu flere af de godt 100 erhvervsuddannelser, der i øjeblikket findes på de unges menukort.

Det afslørede statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), da hun i går morges åbnede det fjerde landsdækkende DM i Skills.

Statsministeren oplyste, at regeringen har lovet SkillsDenmark flere penge, så endnu flere fag kan blive præsenteret ved fremtidige danmarksmesterskaber. Samtidig ønsker regeringen, at endnu flere af de unge danmarksmestre kan deltage i World Skills, verdensmesterskaberne i håndværk, for derigennem at give “de dygtige unge mulighed for at vise hvad de kan og kaste stolthed over deres fag".

Det øgede fokus på DM i Skills fra statsministeren er en del af regeringens arbejde for at give erhvervsuddannelser bedre image og mere prestige. Regeringen forhandler i øjeblikket med Folketingets partier om en reform af erhvervsuddannelserne, som skal løfte niveauet og få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

Læs mere om Skills-organisationen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078