23948sdkhjf

Have & Landskab skyder standsalget i gang

De fire arrangører bag landets største grønne fagudstilling Have og Landskab har gransket tallene fra sidste udstilling og skyder nu standsalget i gang med store forventninger
Flasken er den samme. Det er vinen, som er ny, hver gang fagudstillingen Have & Landskab slår dørene op. Det sker igen den 26. til 28. august 2015 i Slagelse, og standsalget er netop nu i fuld gang.

Men modsat tidligere udgaver af udstillingen har de fire arrangører og centrale aktører i den grønne branche – Københavns Universitet, Maskinleverandørerne – Park, Vej & Anlæg, Danske Planteskoler og Danske Anlægsgartnere – langt mere indsigt i deres egen udstilling end nogensinde før.

Til Have & Landskab ’13 skulle gæsterne nemlig for første gang registrere en række oplysninger om sig selv ved ankomsten, og det viste sig, at 30 pct. af alle gæster var ledere eller mellemledere i deres respektive organisation eller virksomhed.

Den slags er vigtig information, når de fire arrangører ser frem mod næste udstilling.

- For os er det den vigtigste udendørs udstilling i Danmark, og vi har altid ment, at der var en relativt høj kvalitet blandt de besøgende," fortæller siger Niels Kirkegaard, formand for Maskinleverandørerne – park, vej & anlæg og direktør i GMR maskiner A/S og fortsætter.

- De har altid vist en reel interesse i det udstyr, vi har, og nu dokumenterer tallene altså, at der vitterligt er et solidt fremmøde af beslutningstagere. Det kan både arrangører og udstillere bruge til at målrette, hvad vi præsenterer for publikum.

Nye tal, større forhåbninger

De nye tal vækker også glæde hos Ejvind Røge, Danske Anlægsgartners landsformand, hvis medlemmers virksomheder stiller med halvdelen af de besøgende sammen med de kommunale planlæggere, fagfolk og udførende.

- Det høje antal ledere fortæller mig jo, at udstillingen virker. Vi har altid gerne villet tiltrække dem, som kan være klare i spyttet, når der skal tages en beslutning i deres organisation, og det er lykkedes. Det er en af grundene til vores høje mål om at få 12.000 besøgende og 300 udstillere næste år.

Det mener jeg er realistisk, da vi kan mærke, at virksomhederne er begyndt at ansætte igen, og der er flere tegn på, at kurven fortsætter opad. Desuden vil vi fra udstillingens side skrue markant op for både markedsføring og vores tilstedeværelse på de sociale medier, og det skulle gerne kunne flytte de sidste marginaler.

2.155 virksomheder og organisationer

Udstillingens arrangører har også fået et helt nyt indblik i, hvor de knap 10.000 besøgende kom fra. Gæsteregistreringen viste, at hele 2.155 virksomheder og organisationer fra den grønne branche var repræsenteret.

Det viser ifølge Danske Planteskolers formand Henning Roed, at Have & Landskab er netop den slags tværfaglige mekka for den grønne branche, som folk forventer, når de vender næsen mod Slagelse.

- Vi ser igen og igen, at folk kommer og taler konkrete projekter igennem med os. De står med et eller andet teknisk problem eller en faglig udfordring, og her har de chancen for at vænne overvejelserne med et væld af fagfolk fra alle dele af branchen. Du kan jo sjældent google dig til den rigtige løsning i vores fag. Du er nødt til at føle og se og spørge dig frem, forklarer Henning Roed, der også ser udstillingen som en læreproces for de besøgende.

Arrangøren, der ikke skal tjene penge

Tre af arrangørerne arbejder for at tjene til det daglige brød i den grønne branche, men sådan er det ikke med forskningsinstitutionen fra Københavns Universitet. Alligevel har de været med i alle årene, og det har de tænkt sig at fortsætte med, forsikrer professor Gertrud Jørgensen fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Landskabsarkitektur og planlægning.

- Det er vigtigt, at vores forskning kommer ud til praksis. Derfor er Have & Landskab en gode måde for os at komme væk fra rapporterne og prøve at formidle resultaterne på en anden facon og mere praksisnært. Her kan vi komme ud med den slags resultater på en helt anden måde end i auditoriet, og det gælder også for mange forskningsområder, for eksempel udviklingsplaner for golfbaner og kirkegårde,"siger Gertrud Jørgensen

Samtidig fungerer Have & Landskab som udstillingsvindue for universitets grønne uddannelser, eksempelvis parkdiplom og have- og parkingeniør, og muligheden for efteruddannelse.

Igen længe åbent torsdag

I 2013 holdt udstilling om torsdagen åben helt til kl. 19 i modsætning til kl. 16. I alt benyttede 186 gæster sig af muligheden for at komme efter normal åbningstid, og mange af de tidligere gæster blev hængende længere. Blandt de sent ankomne var 58 fra øverste eller mellemste ledelsesniveau, mens 63 kom fra en anlægsgartner-, brolægger- eller entreprenørvirksomhed eller en maskinstation.

Antallet var måske ikke overvældende, men til gengæld var der tid til at snakke

sammen, og Niels Kirkegaard fra Maskinleverandørerne – park, vej & anlæg er glad for, at eksperimentet ikke er lukket endnu, selvom åbningstiden om torsdagen nu kun er til kl. 18.

- Jeg mener ikke, at det giver mening at opgive idéen, inden udstillere og gæster har nået at vænne sig til den. Jeg satte selv stor pris på, at der var ro på og mere tid til at tale med folk. Og så er det jo en god service for tegnestuerne og de mindre erhvervsdrivende, der ikke har tid eller råd til at trække en arbejdsdag ud af kalenderen, forklarer Niels Kirkegaard.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093