23948sdkhjf

Ingen facitliste for PCB-renovering

Metoder til PCB-renovering er under fortsat udvikling. SBi-kursus deler ud af erfaringerne fra PCB-renoveringen af Farum Midtpunkt
På Carl Nielsen Skolen i Faaborg-Midtfyn Kommune steg PCB-niveauet fra 800 til 1.150 nanogram pr. kubikmeter, efter man havde gennemført en PCB-renovering. Det behøver dog ikke betyde, at renoveringen blev grebet forkert an. Nogle gange falder PCB-niveauet i adskillige år efter en renovering.

- Der er ikke noget entydigt svar på, hvad der er den optimale fremgangsmåde, når man står med en PCB-forurenet bygning. Der er mange hensyn at tage. Men vi kan godt fortælle, hvilke muligheder man har, og hvilke overvejelser man bør gøre sig, siger seniorforsker Helle Vibeke Andersen, som bl.a. har skrevet to SBi-anvisninger om emnet. Hun forklarer, at metoder til PCB-renovering fortsat er under udvikling, og at hun og hendes kolleger i øjeblikket indsamler og analyserer data om udvalgte PCB-renoveringer, suppleret af laboratorieundersøgelser.

På SBi's kursus i Odense 23. oktober kan du få vejledning fra Helle Vibeke Andersen og hendes kollega, professor Lars Gunnarsen, samt høre KAB's tekniske chef, Torben Trampes erfaringer fra den første etape af PCB-renoveringen af Farum Midtpunkt.

tøtte

Læs mere om kurset her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078