23948sdkhjf

Stolt mester på Sjælland

AC VVS Teknik i Holmegård kåret som Årets Læreplads på EUC Sjælland
- Jeg vidste jo ikke at han indstillede os til årets læreplads, fortalte en lidt benovet men tydeligt glad og stolt mester Anders Christiansen fra AC VVS Teknik i Holmegård, da han med lærling Henrik Christensen ved sin side forleden fik overrakt diplomet med den fine titel "Årets læreplads".

Det var direktør på EUC Sjælland Astrid Dahl, der var vært ved ceremonien, men det var lærling Henrik Christensen der på egen hånd og i al hemmelighed havde indstillet AC VVS Teknik til titlen.

Henrik er i lære som energispecialist hos Anders, der på én gang er hans mester og sparringspartner i det daglige.

- Jeg kunne sparre med Henrik fra dag et, fortæller Anders.

- Henrik har med sine 49 år en god portion livserfaring og er god til at snakke med folk", fortsætter han. Anders der driver AC VVS Teknik mener, det er godt for faget, at der findes lærlinge som Henrik "Henrik brænder for det og det får jeg en bedre forretning af".

Eventen er igangsat af Danske Erhvervsskoler blandt andet med det formål at synliggøre værdierne i erhvervsuddannelserne. Alle erhvervsskoler i Danmark kan kåre en lokal vinder af Årets læreplads på baggrund af indstillinger fra deres elever.

Glad og stolt

Den nyerhvervede titel har gjort indtryk på mester.

- Jeg er glad og stolt over indstillingen, men det er endnu bedre også at vinde.

Hans holdning til det at have en lærling er da også klar:

- Det er vigtigt med frihed under ansvar. Henrik får lov til meget fordi han brænder for det, siger Anders Christiansen.

Og det er netop en af de primære årsager til at Henrik skrev indstillingen. Henrik har været ansat som voksenlærling hos AC VVS Teknik siden marts i år og trods den endnu korte læretid, oplever han, at blive kastet ud i mange forskellige opgaver:

- Jeg kan mærke, at mester gerne vil have, at jeg lærer så meget som muligt. Vi er ligemænd - det er fantastisk og en enorm tillid at få, siger Henrik.

Og til spørgsmålet om hvorfor det lige skulle være energispecialist forklarer Henrik:

- Faget tiltalte mig, det er alsidigt og jeg kommer til at lave alt lige fra at skifte et batteri til helt store VVS-projekter. Og så er det da værd at nævne, at der er gode jobmuligheder inden for branchen.

På EUC Sjælland havde en række elever valgt at indstille deres læreplads til at blive Årets læreplads, men vinderen blev altså AC VVS Teknik pga. Henriks meget fine indstilling om godt kammeratskab, respekt for den enkelte og mange alsidige og ikke mindst lærerige opgaver ... "Jeg indstiller AC VVS Teknik med hele hjertet" var de afsluttede ord i Henriks indstilling.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547