23948sdkhjf

555.000 brugte håndværkerfradraget i 2013

Over en halv million danskere brugte sidste år BoligJob-ordningen. En stor del af dem bor i Region Hovedstaden, viser en opgørelse. Ifølge Dansk Byggeris beregninger skaber danskernes brug af ordningen 5.000 arbejdspladser på landsplan - heraf 1.450 alene i Region Hovedstaden
555.000 danskere fordelt ud over hele landet har i 2013 brugt BoligJob-ordningens mulighed for at trække håndværkerregningen eller rengøringen fra i skat. I Region Hovedstaden har 150.000 personer sidste år brugt ordningen. Det svarer til 10,5 procent af regionens indbyggere over 18 år, viser tal fra SKAT.

- BoligJob-ordningen betyder netop, at mange små virksomheder har noget at lave, men det stopper desværre til nytår, fordi politikerne ikke kan blive enige om at lade ordningen fortsætte. Fradraget er brugt i stort set samme omfang relativt set i hele landet, så den tilgodeser alle hjørner af Dannmark, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tsherning.

I Region Hovedstaden har 150.000 personer over 18 år brugt ordningen, i Region Midtjylland 134.000, i Region Sydjylland 131.000, i Region Nordjylland 65.000 og i Region Sjælland har 75.000 brugt ordningen.

- Vi mærker i høj grad, at ordningen er med til at give arbejdspladser og lærepladser i lokalområdet. Vi kan også mærke, at selvom politikerne tror, at det går godt i Danmark, så er det for tidligt at stoppe ordningen. Efter nytår har vores lokale virksomheder næsten ingen opgaver i ordrebogen, og det er fordi, forbrugerne beholder pengene i lommen, hvis ikke de får fradrag. Derfor kommer vi desværre også til at miste en del arbejdspladser på den konto, og det kommer til at gøre ondt, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland, Jørgen Simonsen og tilføjer:

- Derfor er det ærgerligt, at ordningen ikke kom med i finansloven, men jeg forventer, at den bliver genindført, hvis vi får en ny regering ved næste valg. Det har Venstre jo lovet.

tøtte

Læs mere om brugen af BoligJob-ordningen og antallet af arbejdspladser her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078