23948sdkhjf

Lene Espersen ny direktør for DANSKE ARK

Lene Espersen forlader dansk politik. Fremover skal hun som adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder lede arkitekterne frem til større indflydelse og bedre indtjening
Den tidligere udenrigsminister og konservative partiformand, Lene Espersen, skifter den 1. december politik ud med jobbet som direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder (DANSKE ARK). Lene Espersen skal stå i spidsen for arkitekternes ambitiøse vækst- og profileringsplan, der skal sikre branchen langt større synlighed og politisk gennemslagskraft.

- Vi er selvfølgelige glade og stolte over, at vi som brancheorganisation kan tiltrække en af Danmarks absolut stærkeste politikere, siger DANSKE ARKs formand, Kolja Nielsen.

- Danske arkitekter er blandt de bedste i verden inden for vores fag. Men som branche skal vi blive meget bedre til at fortælle om vores værdi til politikere og bygherrer. Derfor har vi søgt efter en direktør, der har erfaring med at arbejde med vækst for erhvervslivet, styrke eksporten i hele verden og ikke mindst være en synlig ambassadør for alle medlemmernes arbejde. Med Lene Espersen får DANSKE ARK en direktør med den rette erfaring og handlekraft.

Fokus på bedre liv

Lene Espersen vil bl.a. få ansvaret for at gennemføre de 700 medlemsvirksomheders nye branche-strategi, "Vi Bygger Bedre Liv".

- Som direktør for DANSKE ARK og ambassadør for arkitekternes mange dygtige virksomheder, får jeg mulighed for at skabe mere opmærksomhed om den sociale og økonomiske merværdi, som danske arkitekter bidrager med til det danske samfund, siger Lene Espersen.

- Desuden skal arkitekternes imponerende internationale omdømme udnyttes langt bedre til fordel for medlemmerne. Deres fokus på at skabe bedre liv til os alle - med bæredygtigt byggeri og menneskets behov i centrum - gjorde valget let for mig: Jeg glæder mig til at være med til at skabe endnu bedre spilleregler og opmærksomhed for medlemmerne og branchen.

De seneste år har danske arkitekter - som andre i byggebranchen - oplevet et hårdt pres på de politiske rammer, indtjeningen og profileringen. DANSKE ARK har derfor besluttet at være meget mere offensive og udnytte det faktum, at danske arkitekter hyldes for deres kreativitet og kvalitet i hele verden.

- Vi kan selv skabe en ny vækst som stærke velfærdsarkitekter - og vi er sikre på, at Lene er den helt rigtige til at stå i spidsen for det projekt, siger Kolja Nielsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078