23948sdkhjf

Gravid gartner kønsdiskrimineret - får 25.000 i godtgørelse

Kvinde i tidsbegrænset gartnerstilling fik ros på arbejdet, men fik ikke forlænget stilling under graviditet

En gartner skal have 25.000 kroner i godtgørelse fra sin tidligere arbejdsplads, som forskelsbehandlede hende på baggrund af hendes køn.

Det fremgår af en afgørelse fra Ligebehandlingsnævnet.

Den pågældende gartner blev i sommeren 2021 tilbudt en tidsbegrænset stilling, der ville udløbe ved årsskiftet.

Hun takkede ja, og da det var blevet september, spurgte hun derfor på mail ind til mulighederne for at få en fast stilling.

Ellers ville hun være nødsaget til at søge arbejde et andet sted, gjorde hun arbejdspladsen opmærksom på.

Til det fik hun et svar, hvor det fremgik, at hun "gør en rigtig god indsats og er dygtig", og at arbejdsgiveren derfor var "meget velvilligt indstillet" over for hendes anmodning.

Der stod i mailen også, at den pågældende var "meget overbevist om, at vi kan tilbyde en midlertidig ansættelse, sandsynligvis med start meget hurtigt efter at din nuværende slutter".

De planlagde at tale nærmere, når gartneren skulle til medarbejderudviklingssamtale (MUS) i slutningen af september.

Men den blev aflyst, og i begyndelsen af oktober fortalte gartneren, hvorfor hun den seneste tid havde haft en række sygedage.

Hun var gravid. Og det havde givet hende voldsom kvalme, så hun var blevet graviditetsbetinget sygemeldt.

I begyndelsen af december kunne gartneren fortælle, at hun forventede at komme retur den følgende mandag.

Hun bad i den forbindelse om, at de fandt tid til at drøfte forlængelsen af hendes stilling.

Hun var nemlig begyndt at få mails fra sekretariatet om hendes fratrædelse og ville derfor være sikker på, at hun havde et job også efter nytår, "så jeg kan få ro i maven".

Men hun blev ikke forlænget. Det blev derimod en kollega, der ligeledes stod til at være uden job fra nytår. Vedkommende blev forlænget med fem måneder.

Ligebehandlingsnævnet har i sin afgørelse fremhævet de positive tilkendegivelser fra arbejdspladsen til kvinden i efteråret.

Og at det, at arbejdspladsen stod over for en flytning, ville åbne for nye fastansættelser, samt at arbejdspladsen havde tilkendegivet, at den på sigt forestillede sig kvinden i en fast stilling.

Nævnet vurderer, at gartneren blev diskrimineret på baggrund af sit køn. Hun havde krævet et beløb svarende til ni måneders løn. Fik hun ikke det, krævede hun 25.000 kroner i godtgørelse.

Ligebehandlingsnævnet har fundet, at 25.000 er det korrekte beløb. Det skal arbejdspladsen betale kvinden med procesrente fra 19. maj 2022.

Det fremgår af afgørelsen ikke, hvilken arbejdsplads der er tale om, eller hvor i landet det har fundet sted.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094