23948sdkhjf

Malermestre vil have midlertidig kompensationsordning

- Statsminister Mette Frederiksen har hjemsendt alle offentligt ansatte, der ikke har livsvigtige funktioner, med fuld løn. Der har vi fuld forståelse for, men det er også en flot gestus på samfundets vegne. Hvis Danske Malermestres medlemmer skulle finde på at gøre det samme, er det desværre en omkostning, de må afholde af egen lomme.
Det siger direktør i Dan ske Malermestre, Ole Draborg.

- Aktuelt er mere eller mindre alle vores medlemmer i en situation, hvor de er nødt til at afskedige eller hjemsende medarbejdere, fordi kunderne en bloc aflyser planlagte opgaver. Derfor er der i den grad behov for, at regeringen tager en beslutning om, at de virksomheder, der på grund af de helt ekstraordinære begivenheder er tvunget til at hjemsende medarbejdere, bliver kompenseret herfor, påpeger direktør i Danske Malermestre Ole Draborg.

- Vi foreslår en midlertidig kompensationsordning, hvor virksomhederne i en periode kan få hel eller delvis refusion for afholdte lønudgifter, når der er indtrådt arbejdsmangel som følge af coronavirus, og virksomhederne derfor ikke kan beskæftige medarbejderne. En sådan ordning kan sikre, at virksomhederne undgå større afskedigelser indtil denne ekstraordinære situation forhåbentligt snart er overstået, fastslår han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094