23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Skal der være sprinklere i en mute-boks?

Og skal der placeres brandtryk ved alle terrassedøre i en daginstitution? Det er et par af de spørgsmål, brandrådgiver og partner i den rådgivende ingeniørvirksomhed Henry Berthelsen, Therese Kelstrup for nylig har fundet svar på i et lille værktøj med stor betydning. Et værktøj, som hun konsulterer ugentligt og som betyder, at hun ikke selv behøver bruge tid på at holde sig opdateret.

Som rådgivere skal man selvfølgelig være fuldt opdateret om gældende regler og vejledninger, så man ikke projekterer ud fra forældede regler og forældet praksis. Det siger sig selv. Men der er hjælp at hente, hvis man ikke vil bruge al sin tid på at følge med i alt det nye der sker. Det siger Therese Kelstrup, partner, diplomingeniør og brandrådgiver i Henry Berthelsen A/S, rådgivende ingeniører. Her er der naturligt nok et stort behov for at sikre sig viden om nyeste regler, vejledninger og praksisser:
  
- Vi nyder godt af at bruge én digital platform, hvor vi både kan få et overblik over, hvad der findes af lovstof, regler, vejledninger, anvisninger inden for et emneområde og vi kan dykke ned i de enkelte publikationer, fx ERFA-blade, SBi-anvisninger og DBI-vejledninger. For os er det en stor fordel, at alt det er samlet ét sted.

- Desuden kan vi regne med, at det vi finder, er opdateret, så vi ikke hver især behøver bruge oceaner af tid på at følge med og dobbelttjekke informationer, siger Therese Kelstrup.

I stedet opdaterer Therese sin viden inden for et område, når det er relevant:

- Når behovet opstår, så ved jeg altid, hvor jeg kan finde informationerne. Det giver mig en god tryghed, at jeg kan gå ind i fx Molio Branddata og finde den vejledning, jeg skal bruge, når jeg skal bruge den. Så slipper jeg nemlig for at bruge al min tid på at holde mig opdateret løbende – det gør værktøjerne for mig.

Therese bruger Branddata, når hun laver brandstrategier eller arbejder på projekter, der omfatter brandtekniske installationer:

- Jeg har fx lige siddet med en ombygning af et storrumskontor, der omfattede etableringen af et antal mute-bokse. Der brugte jeg Branddata til lige at tjekke op på reglerne for om sprinkleranlægget også skulle dække inde i en mute-boks. Det er der ifølge den seneste DBI-retningslinje for projektering af sprinkleranlæg ikke krav om, så længe arealet er under 8 m2. Det er sådan nogle oplysninger, der er vigtige for mig at vide. Ikke fordi jeg selv sidder og projekterer selve sprinkleranlægget, men fordi det betyder en hel del for vores workflow og – ikke mindst - for prisen på udførelsen for bygherre.

På samme vis orienterer Therese sig jævnligt i Molio Byggedata, som indeholder al lovstof og tilhørende vejledninger, der vedrører byggeriet generelt og hvorfra man også har adgang til det almentekniske fælleseje som fx SBi-anvisninger og ERFA-blade.

- Det smarte ved både Branddata og Byggedata er, at jeg har ét sted hvor jeg både får lovgivning og regler på plads, men hvor jeg også får vejledninger om praktikken – fx i form af Erfa-blade. Så slipper jeg for at lede forskellige steder og jeg får et fint overblik. Hvis jeg fx søger i Byggedata på ordet ”gulvvarme”, så kan jeg se præcis, hvad der ligger lovgivningsmæssigt og jeg kan se hvilke ERFA-blade, der er relevante og en række andre dokumenter – herunder fx SBi-anvisninger. Og de SBi-anvisninger, vi har købt, dem har vi også adgang til her.

Prøv Molio Branddata gratis i 7 dage

 

Tilmeld dig Molios nyhedsmail og få relevante nyheder fra bygge- og anlægsbranchen direkte i din indbakke. 

Molio
Lyskær 1
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK63035017

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047