23948sdkhjf

Barndomsvenner fusionerer vestjyske vognmandsfirmaer

To vestjyske vognmandsfirmaer bliver til ét. Vognmand Bjarke Vestergaard fusionerede ved årsskiftet med HGC Transport i det, der kan betegnes som et fornuftsægteskab mellem gamle venner.

Det nye selskab får navnet Struer Transportcenter med base på Bødkervej i Struer, hvor HGC Transport i dag hører hjemme.

Bedre udnyttelse af ressourcer
Ifølge årsrapporten fra Vognmand Bjarke Vestergaard skyldes fusionen ”benhård konkurrence” i vognmandsbranchen. Det bekræfter indehaver Bjarke Vestergaard over for Transportmagasinet.

- Ja, det er i hvert fald en af grundene. Men vi kan også se flere fordele ved at lægge de to selskaber sammen. Hans’ vogne kører om natten, mens mine kører om dagen. Så vi regner da med, vi opnår en bedre udnyttelse af bilerne.

Vender hjem til udgangspunktet

Fakta: Struer Transportcenter ApS

Vognmandsforretningen er opstået med virkning fra 1. januar 2020 som et resultat af en fusion mellem HGC Transport ApS og Vognmand Bjarke Vestergaard ApS.

Hans Gadegaard Christensen fra HGC Transport bliver administrerende direktør i virksomheden med en ejerandel på 46 procent, mens Bjarke Vestergaard som direktør sidder på 34 procent.

De resterende 20 procent fordeles med fire procent hver til Bjarke Vestergaards fire sønner, Stefan, Thomas, Lasse og Morten, foruden Bo Frisk Pedersen, der er førstemand i HGC Transport.

Hans – der hedder Christensen til efternavn – er direktør for HGC Transport. Han er også lillebror til Bjarke Vestergaards klassekammerat fra Østre Skole i Grønnedal.

Kan man sige, at I er barndomsvenner?

- Ja, det kan du vist godt kalde det, siger Bjarke Vestergaard.

Fusionen mellem de to vognmandsforretninger er derfor et logisk skridt for de to venner fra Struer, som også vender ”hjem” til Bødkervej. Her startede Bjarke Vestergaard selv forretningen i sin tid, før tilfældigheder foranlediget af pladskrævende børn førte ham halvanden kilometer mod øst til Kjeldsmarkvej.

Bjarke Vestergaard er derfor også stadig medejer af ejendommen på Bødkervej, som han forventer at kunne indvie med det fælles selskab engang i sommeren efter en udvidelse og ombygning.

Kører med næsten alt
Men hvordan fordeler de to barndomsvenner så kontrollen i en selskabsstruktur, hvor man normalt kun har én mand i spidsen?

- Hans bliver administrerende direktør, og jeg bliver så smidt ind, hvor der mangler en. Men de andre hernede er godt nok allerede begyndt at kalde mig for fejedrengen, siger Bjarke Vestergaard med et smil, der næsten kan høres igennem telefonen – og en tilføjelse om, at han såmænd også har titel af direktør.

Struer Transportcenter kommer til at køre med alt – ”bortset fra levende dyr og sand eller grus”. Planen er, at virksomheden skal beskæftige omkring 50 chauffører med en flåde på godt 30 biler.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095