23948sdkhjf

Rustfrit stål holder rotterne i skak

Rekordstore mængder nedbør får de udførende entreprenører til at se sig om efter alternative løsninger til sikring af vore boliger mod rotter. Rotteplagen er bestemt ikke blevet mindre på grund af milde vintre og store mængder nedbør.

Det skriver firmaet BLÜCHER A/S i en pressemeddelelse på baggrund af en lille tendensundersøgelse, som firmaet foretog under kloakmesse i Fredericia fornylig.

Mere end 100 besøgende besvarede et lille spørgeskema som BLÜCHER A/S havde med under messen. Af svarene fremgår det klart, at det for kloakmestrene og entreprenørerne, der står med et stigende antal rotter, nu handler om at anvende materialer i afløbene, som skadedyrene ikke kan gnave igennem. Derfor anbefaler de rustfrit stål i afløbene, og mange anbefaler stål helt ud i stikledningen, for netop at sikre, at rotterne ikke kommer ind i huset.

Klare svar
Undersøgelsen viser, at et meget stort flertal, - faktisk to tredjedele af de indkomne besvarelser, anbefaler rustfrit stål i afløbssystemet til kunderne.
Og svarene var ret klare i mælet:
”Jeg anbefaler rustfrit stål til mine kunder på grund af holdbarheden og kvaliteten”, svarede en entreprenør. Og han var ikke den eneste:

Asger Holm fra maskinstation og entreprenørfirma, Hans Tobiasen svarede:
”Hvis kunden har et problem med rotter, anbefaler man rustfrit stål”.
Asger Holm bor selv i Ribe, hvor rotteplagen er slem i øjeblikket. Han fortæller, at vandet står virkeligt højt, og at det presser rotterne op mod overfladen. Dermed stiger risikoen for, at rotterne begynder at gnave sig vej ind i husene.
Begge udtalelser taler jo sit eget tydelige sprog.
Det har længe været et kendt faktum, at rustfrit stål er det eneste, der giver en reel sikkerhed mod rotteplage, når det gælder levnedsmiddelproduktion og andre steder, hvor hygiejnen skal være helt i top.

Optimale forhold
Men i takt med, at rotterne bliver mere resistente over for giftstoffer, og de tilmed vejrmæssigt får noget nær optimale forhold at yngle under, er det med at sikre, at rotterne ikke kommer ind i bygningerne.
Problemet er, at de kan gnave sig igennem næsten alt – rustfrit stål er dog undtagelsen. Og bruger man det i nedløbet, og eventuelt helt ud i stikledningen, kan man sikre, at rotterne ikke kommer ind. Kombineret med en effektiv rottespærre i rustfrit stål, er ejendommen sikret, uagtet det er en etageejendom eller en villa.

Geografiske udfordringer
Undersøgelsen peger på noget andet interessant, nemlig en geografisk koncentration af rotteproblemer.
Besvarelserne viser, at problemerne især er koncentrerede om Storkøbenhavn og Lyngby-området, Trekantsområdet og Sønderjylland.

For hele Hovedstadsområdets vedkommende, så er det ikke nogen hemmelighed, at plagen ikke er blevet mindre. For det sønderjyske område gælder det, at man også her er plaget af megen nedbør i lavtliggende områder, og det reagerer rotterne på. Det samme er tilfældet i Trekantsområdet.

Fotos: (Kan frit benyttes i forbindelse med omtale)

Her ses standen på Kloakmessen, der for nylig blev afholdt i Fredericia. Rotten er et skadedyr, men den er også utroligt modstandsdygtig og noget af en overlever. Derfor skal den være under skarp kontrol. Rustfrie stålafløb fra BLÛCHER kan holde dem ude og væk fra vores hverdag. (Foto: BLÜCHER)
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189