23948sdkhjf

Fem gode råd: Sådan undgår du indbrud på byggepladsen, mester!

Indbrud på byggepladsen er et stort og tiltagende problem i bygge- og anlægsbranchen, der rammer næsten hver anden virksomhed. For at vende den negative udvikling mener ekspert på området, Jimmy Holm Olsen, at det er nødvendigt at tænke i mere strategisk sikring af byggepladsen – og til det formål kommer han her med fem konkrete råd.

Indbrud på byggepladsen er et kæmpe problem herhjemme, der koster de involverede virksomheder dyrt. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri viser, at mere end fire ud af ti af bygge- og anlægsvirksomheder har haft indbrud på byggepladsen alene i 2018.
Indbruddene rammer især håndværkerne, som ofte har deres værktøj stående i containere, samt byggelederen, som har ansvar for de større maskiner.
Der er et stort behov for, at der i højere grad tænkes i strategisk sikring af byggepladsen. Det mener Jimmy Holm Olsen, Nordisk direktør i Video Guard Denmark, som er specialiseret i byggepladsovervågning.

- Brancheorganisationer som Dansk Byggeri har stort fokus på indbrud på byggepladsen. Det er selvfølgelig rigtig positivt, men desværre kan vi konstatere, at der ikke er nogen fremgang på området. Faktisk er antallet af anmeldte indbrud ifølge Rigspolitiets statistik-database steget de sidste frem år: fra 1.066 anmeldelser i 2014 til 1.097 i 2018, siger Jimmy Holm Olsen og fortsætter:

- Indbruddene koster de involverede aktører dyrt. Både i mistede materialer og i forsinkelser, hvor sidstnævnte ofte resulterer i, at det bliver en udfordring at levere byggeprojektet i tide. Skal den negative udvikling vendes, er det derfor på tide, at landets bygge- og anlægsvirksomheder tager indbrudstruslen alvorligt og tænker i mere strategisk sikring af byggepladsen.

Fem råd til at undgå indbrud
Til det formål kommer Jimmy Holm Olsen her med fem konkrete råd til, hvordan håndværkere, byggeledere og andre involverede aktører kan gardere sig effektivt mod indbrud på byggepladsen:

1. Mærkning af materiale og værktøj
- Mærkning af materiale og grej kan øge sandsynligheden for, at du får det stjålne udstyr retur, hvis det bliver beslaglagt. Og derudover kan det have en stærkt præventiv effekt, hvis du gør opmærksom på mærkningen gennem skiltning. Hos politiet kan du få mærkningsgrej og anvisninger for anvendelse af det. Samtidig er det værd at huske på, at GPS-sporingssystemer ofte er et krav ved forsikring af større entreprenørmaskiner.

2. Indarbejd en daglig rutine
- Det kan være en rigtig god idé at indarbejde en daglig rutine før fyraften, hvor alt bliver tjekket efter og aflåst, før byggepladsen forlades. Og har du særligt værdifulde ting, der skal opbevares, kan det være en fordel at lave et særligt område på byggepladsen, hvor sikringen er ekstra grundig. For at din forsikring dækker, er det desuden ofte et krav, at du kan dokumentere, at pladsen har været låst af.

3. Brug af kameratårne
- Mobile overvågningstårne kan dække et areal på op til 5.300 kvadratmeter. Og ved strategisk at placere tårnene på individuelt tilpassede områder, sikrer du, at der ikke er nogen ”blind spots”, hvor tyvene kan operere uden at blive opdaget. Kameratårnene bør kombineres med detekteringssoftware og en kontrolcentral, som visuelt kan bekræfte, hvis der er ubudne gæster, og som kan kontakte en vagtpatrulje og politi. Skiltning, der advarer tyvene om overvågningen, har desuden en præventiv effekt: Tyvene vil hellere prøve lykken på en ikke-overvåget byggeplads.

4. Opsæt byggepladshegn
- Byggepladshegn eller mobilhegn udgør en effektiv områdesikring af byggepladsen. Her er det en god idé at rådføre dig med et sikringsfirma, så den mest optimale løsning opnås – og så alle lovmæssige sikkerhedskrav er opfyldt.

5. Udarbejd en sikringspolitik
- Det kan være en fordel at udarbejde en sikringspolitik, som alle på byggepladsen kender og taler åbent om. Ved at engagere og involvere alle mand i forhold til udfordringen med tyveri opstår der hurtigt en kultur, hvor alle er opmærksomme på problematikken og tager ansvar for effektiv sikring af værdigenstande.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095