23948sdkhjf

Fyld værktøjskassen: Smid nogle IT-værktøjer ned i kassen, mester!

Langt de fleste håndværks- og entreprenørvirksomheder er faktisk rigtig godt med, når det gælder om at implementere effektive it-værktøjer.

Og nu åbner Dansk Byggeri i samarbejde med IT-rådgivningsvirksomheden BASIT og Teknologisk Institut mulighed for at blive opdateret på de nyeste og mest effektive it-værktøjer til bygge- og anlægsbranchen. Det sker på Danmarks største it-messe for håndværkere og entreprenører den 4. februar i Taastrup og den 5. februar i Aarhus.

På Dansk Byggeri IT Messe 2020 er der samlet 28 af de bedste IT-leverandører til bygge- og anlægsbranchen. Det gør IT-messen til en unik mulighed for at møde et bredt udsnit af branchens leverandører og skabe sig et overblik over, hvilke IT-værktøjer der kan understøtte virksomhedernes forretning.

It-messen henvender sig til både de virksomheder, der endnu ikke er gået i gang med at bruge it-værktøjer og til dem, der har hele IT-værktøjskassen fyldt. For markedet flytter sig hele tiden, og der kommer løbende nye, smartere og bedre IT-værktøjer til.
Det er niende år i træk, at Dansk Byggeri holder IT-messen. Og det sker i øjenhøjde. Der er således mulighed for at får IT-værktøjerne præsenteret af de mange leverandører ligesom der vil være en lang række oplæg om muligheder og erfaringer med IT-anvendelse i bygge- og anlægsbranchen.

Flere interessante perspektiver
Arrangørerne af Dansk Byggeris IT-messe har store forventninger:
Ifølge Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, skal IT-værktøjer understøtte virksomhedens produktion.
- Det er vigtigt at systemerne kan ”tale sammen” og data der skabes ét sted kan genanvendes et andet sted i virksomhedens produktion og administration. Og ikke mindst den mobile kommunikation er vigtig. Det gælder både i forhold til information om hvad og hvordan der skal produceres, men lige så vigtigt, at data der skabes på byggepladsen kan leveres effektivt til administrationen. Det gælder for eksempel timeforbrug, materialeforbrug og kvalitetssikring – altså dokumentation af det der produceres, forklarer Michael H. Nielsen.

Mette Glavind, direktør på Teknologisk Institut, Byggeri og anlæg, ser IT-værktøjer som en naturlig del af drift- og vedligeholdelsesfasen i forhold til at dokumentere bygninger. Det gælder for eksempel anvendelse af droner. Hun fortæller, at Teknologisk Institut arbejder meget med at sikre, at materialerne i byggeriet er forsvarligt dokumenteret.
Martin Profit Jakobsen, adm. direktør i BASIT, ser IT-værktøjer som en væsentlig del af arbejdsprocesserne i forhold til den daglige drift og styring af virksomhedernes økonomi og sager.

- For BASIT er det afgørende at IT-værktøjerne bliver implementeret fuldt ud i virksomhederne, og derfor kan de besøgende på messen få udleveret en implementeringsguide, hvor der findes vejledninger til, hvordan it-værktøjerne kan bruges til at understøtte aktiviteterne i håndværks- og entreprenørvirksomheder, oplyser Martin Profit Jakobsen.

Læs mere om messen og tilmeld dig her


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094