23948sdkhjf

Limtræsproducent får digitalt løft

Den norske trægigant og limtræsproducent, Moelven Industrier, har taget endnu et skridt hen i mod at arbejde endnu smartere, mere miljøvenligt og med flere projekter samtidig. Moelven er således i fuld gang med at implementere forretningssystemet IFS Applications som fundamentet for digitaliseringen af koncernens limtræsproduktion.

Moelven er blandt Nordens største aktører inden for træbearbejdning med 45 produktionsanlæg i Norge og Sverige samt salgskontorer i bl.a. Danmark. Moelven beskæftiger 3.500 medarbejdere og rkspertisen inden for limtræ kan bl.a. ses i Gardamoen lufthavn, den olympiske arena Vikingskipet og senest verdens højeste træbygning, Mjøstårnet i brumunddal.

-. Prestigeprojekterne forløber parallelt med vores standardproduktion, hvilket kræver stor intern kontrol og koordinering. Med forretningssystemet fra IFS bliver vores processer mere effektive og de manuelle håndteringer færre. Råvarerne i limtræsproduktion er allerede bæredygtige, og med IFS kan vi nu tage et yderligere skridt i vores ambition om at reducere svind, optimere vores transporter og minimere energiforbruget, siger IT-direktør i Moelven Industrier, Even Rognan Luftnæs.

Innovation og bæredygtighed
Moelven tester nu IFS Applications i et pilotprojekt frem mod jul. Den endelige implementering forventes at gå live i starten af fjerde kvartal 2020. Omkring 150 medarbejdere skal anvende løsningen, som vil automatisere rutineopgaver og øge effektiviteten.

Løsningen understøtter Moelvens fokus på bæredygtighed, samtidig med at den skaber yderligere synergier, da den integrerer med resten af divisionerne i virksomheden, hvor Wood-divisionen allerede anvender IFS-løsningen.

- Det er et godt eksempel, hvor innovation og bæredygtighed går hånd i hånd. Det er vigtigt at vise, at branchen begynder at se digital projektledelse som et redskab til at forbedre effektiviteten i virksomhederne. I dette samarbejdsprojekt gennemfører vi en udvikling af den løsning, som er nødvendig for, at Moelven opnår de resultater, de ønsker. Her får både vi som partnere og klimaet gavn af at skabe bedre løsninger for fremtiden, siger administrerende direktør i IFS Nordics, Elni Kullmer.

Både Timber og Wood-divisionen i Moelven har tidligere opnået store driftsfordele med IFS Applications. Med det nye projekt får Moelven en komplet løsning for hele koncernen, som understøtter systemopdateringer, digitalisering og innovation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079