23948sdkhjf

Nyt Bygma-samarbejde skal give mindre spild og klare tal

Gennem nyt samarbejde vil Bygma øge genanvendelsen af materialer og give kunderne klare klimatal

Bygmas eget arbejde med affaldssortering kommer nu også kunderne til gode.

Byggecenterkæden har således indledt et samarbejde med affaldsselskabet Marius Pedersen, der skal sikre, at spild og overskydende materialer i højere grad genanvendes.

Konkret betyder det nye samarbejde, at affaldshåndteringen allerede integreres i processen, når materialerne til et projekt bliver bestilt, og ifølge Kenneth Bonde Larsen, key account manager hos Marius Pedersen, er det en vigtig pointe.

- Ofte bliver vi først kontaktet, når byggeriet er gået i gang og alle materialer er bestilt og nogle ting allerede er smidt ud. Men med take back ordningen starter processen allerede, når varerne bestilles hos Bygma. Under eller efter projektet afhenter vi så de sorterede byggevarer, hvor størstedelen kan genanvendes, og blive til nye materialer som forhandles hos Bygma, siger han i en pressemeddelelse.

Nem data til ESG-rapporten

Samarbejdet fungerer i praksis sådan, at kunder hos Bygma får data på alle mængder samt lovpligtig og øvrig relevant dokumentation på de indkøbte materialer via Bygmas onlineværktøj ProffDok, herunder EPD’er, indeklima- og miljøcertificeringer som eksempelvis Svanemærket og Indeklimamærket.

Når Marius Pedersen afhenter det sorterede affald, er det derfor relativt simpel matematik, hvor meget der er brugt, spildt og sendt til genanvendelse, hvilket ifølge byggecenterkæden giver et transparent overblik og letter arbejdsbyrden med dataindsamling til kundens egen ESG-rapportering.

- Udover at vi selvfølgelig gerne vil hjælpe vores kunder ved at levere brugbar data, som kan bruges i ESG-sammenhænge, vil vi også meget gerne være med til at sikre, at det affald, der næsten uundgåeligt bliver genereret på en byggeplads, gør gavn som nye ressourcer i stedet for at være et problem, siger Elnaz Ehsani, klima- og bæredygtighedsdirektør i Bygma.

Mere opmærksomme på sortering

Samarbejdet blev født med udgangspunkt i, at Bygma ønskede at finde en god model til at øge cirkulariteten i deres egen affaldshåndtering.

- Vi kom frem til, at der ikke var nogen grund til, at take back ordningen ikke også kunne komme kunderne til gode i deres affaldshåndtering på selve byggepladsen, og det blev så grundlaget for vores gode samarbejde med Marius Pedersen, siger Elnaz Ehsani.

Med fokus på tidlig planlægning og datadrevet dokumentation kan virksomheder ifølge samarbejdsparterne reducere deres miljømæssige aftryk og samtidig opnå en styrket bæredygtighedsprofil.

- Samarbejdet giver os også et stort forspring i arbejdet med genanvendelse af affald fra byggepladserne, da muligheden for at genanvende affaldet cirkulært allerede tilbydes kunderne, når varerne bestilles. Det gør, at de er meget mere opmærksomme på at sortere rigtigt fra starten, hvilket letter arbejdet for alle parter gennem resten af processen, siger Kenneth Bonde Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062