23948sdkhjf

Sådan oplever 3Ferne nedslidning

Mere end halvdelen af 3Fs medlemmer føler sig i et eller andet omfang nedslidte
Der findes ingen klar definition for nedslidning. 3F har bedt analysebureauet Analyse Danmark om at undersøge 3Fs medlemmers egen vurdering af dette spørgsmål.
Analysebureauet har via e-mail bedt et repræsentativ udsnit af 3Fs medlemmer (18+) om at vurdere deres egen følelse af at være enten fysisk eller psykisk nedslidt.

17 procent angiver selv, at de i høj grad føler sig fysisk eller psykisk nedslidt. 36 procent svarer i nogen grad at det er tilfældet. 30 procent svarer i mindre grad, mens 14 procent slet ikke føler sig hverken fysisk eller psykisk nedslidt.

3Fs næstformand Tina Christensen siger i en kommentar til undersøgelsen, at den bekræfter, at der er behov for handling

- Når 53 pct. af 3Fs medlemmer følger sig fysisk nedslidte, er der et åbenlyst behov for en mulighed for en tidligere pensionsalder. En mulighed for de mange lønmodtagere, der er startet tidligt på arbejdsmarkedet og har knoklet i fra morgen til aften i et helt arbejdsliv.

På den baggrund vil 3F gå konstruktivt og engageret ind i drøftelserne med den nye regering om en fremtidig model for tidligere pensionering – drøftelser som vi glæder os til at tage part i, understreger Tina Christensen og refererer blandet andet til de trepartsforhandlinger, der starter torsdag om tilbagetrækningsmuligheder.

Om undersøgelsen

Spørgsmål: I hvilken grad føler du dig fysisk eller psykisk nedslidt?

I høj grad 174 (17 procent)
I nogen grad 363 (36 procent)
I mindre grad 305 (30 procent)
Slet ikke 140 (14 procent)
Ved ikke 33 (3 procent)
I alt 1.015 (100 procent)

Analyseinstituttet Analyse Danmark har i perioden 22. maj – 29. maj 2019 gennemført denne undersøgelse for 3F. Undersøgelsen er gennemført ved at udtrække en repræsentativ stikprøve af medlemmer 18 år + i 3F’s medlemsbase og via e-mail invitere disse til at besvare et online-spørgeskema.

- Undersøgelsens resultater består af svar fra 1.015 respondenter, som er vejet på plads, så den afspejler 3F’s medlemssammensætning på køn, alder og tillidshverv. Den maksimale statistiske usikkerhed på dette spørgsmål om nedslidning er +/- 2,9 procent, forklarer analyseinstituttet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109