23948sdkhjf

Sender bygningsautomatik op i skyen

Energibesparelser står højt på mange kommuners liste, og uforudsete udgifter kan tære hårdt på økonomien. Derfor er det vigtigt at sikre, at processerne kører så smidigt som muligt, så disse udgifter ikke opstår ved eventuelle nedbrud eller angreb på systemerne. Herning Kommune investerer nu i optimering af systemerne på deres tekniske bygningsdrift.

Derfor har kommunen valgt at investere i Hosted Cloud til institutionernes varme- og ventilationsanlæg for at få en mere tilgængelig og sikker løsning. Nordomatic har vundet den store opgave, der omfatter 12 lokationer, som skal overgå til en cloud-løsning, hvoraf størstedelen er skoler og plejehjem.

Slut med alarmer og kørende anlæg
Esben Stavnsbo Sørensen, ansvarlig for tekniske installationer i Herning Kommune, mener samtidig, at opdateringen fra en stationær PC-løsning til cloud-løsningen har været vigtig for at give pedeller og andre bygningsadministrative medarbejdere en mere fleksibel hverdag.

- Det har været nødvendigt for os at overgå til en hosting-løsning. I flere tilfælde har det været udfordrende for kommunen at tilgå systemet, hvis der gik en alarm, og pedellen ikke var tilstede. Hvis der samtidig var en sygemelding, kunne vi være udfordret på at løse indeklimaproblemerne. Førhen havde vi stationære computere, som kun kunne tilgås med en kode. Alt det undgår vi nu ved at kunne tilgå vores CTS-systemer via en cloud-løsning, fortæller Esben Stavnsbo Sørensen.

CLOUD giver budgetsikkerhed
Samtidig er der en stor økonomisk sikkerhed, da kommunen undgår uforudsete udgifter, når computere bliver defekte. Derudover håber Esben Stavsbo Sørensen, at der fremover vil kunne spares energi med den mere fleksible løsning.

- Vi er sikre på, at vores bygningsadministrative medarbejder kommer til at bruge systemerne meget mere og effektivt via cloud -løsningen. Det betyder i sidste ende, at vi opnår en større energibesparelse på de mange institutioner ved at kunne regulere på varme og ventilation via tablet eller mobil, siger han og fortæller samtidig, at pedeller og bygningsadministrative medarbejdere efter implementeringen bliver tilbudt undervisning i systemet.

Fremtiden er cloud
Kontrakten med Herning Kommune er en af de større for Nordomatic. Tilbage i 2009 installerede virksomheden den stationære løsning for Herning Kommune. Bevidste om, at Herning Kommune ville få problemer med opdateringer på systemet, når Microsoft ikke længere supporterer Windows 7 og Windows-server 2008 efter 14. januar 2020, kontaktede servicerådgiver Peter Olesen kommunen for at imødekomme problemet. Med speciale i digitaliseringen af bygninger har han på tæt hold oplevet den rivende udvikling, der er sket de sidste år af bygningers drift og sikkerhed.

- Fremtiden inden for CTS-branchen er cloud. Via den nye cloud -løsning vil opdateringer komme løbende. Samtidig skabes der et bedre overblik over anlægsdriften, da brugerne vil kunne se deres brugerflade på egne mobil-enheder og serviceringen af indeklimastyringen vil komme til at ske på et meget højere niveau, fortæller Peter Olesen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094