23948sdkhjf

Hun skal styre byggeaffaldet

Den store fremgang i genbrug og genanvendelse kan mærkes hos Dansk Miljøforbedring A/S, der i marts flyttede fra et industrikvarter i Roskilde til en helt ny og større plads i Hedehusene. Den større plads har skabt grundlag for forøget aktivitet i virksomheden, der modtager og håndterer byggeaffald fra byggepladser på det meste af Sjælland og som herudover også bearbejder og upcycler også materialer, så de kan indgå i nye byggeprojekter.

Som følge af den øgede efterspørgsel og aktivitet har Damifo ansat 33-årige Helene Vastvedt som miljøchef. Hun har tidligere været ansat i City Container A/S, og hos Damifo skal hun blandt andet stå for dialogen med kommuner og myndigheder, hvor hun er ansvarlig for, at alle modtage-regler overholdes.

- Helene har et stort branchekendskab og en omfattende faglig viden på miljøområdet. Derudover har hun en struktureret tilgang og går op i detaljerne. Og netop de kompetencer er vigtige egenskaber, når hun skal optimere vores processer, så vi både kan håndtere materialerne endnu mere effektivt og samtidig opnå en endnu større genanvendelsesgrad til gavn for miljøet, fortæller adm. direktør John Kaldahl fra Dansk Miljøforbedring A/S.

Brænder for den grønne omstilling
Det øgede fokus på genanvendelse af materialer både hos offentlige og private virksomheder glæder Helene Vadstedt, der konstant søger nye veje til at udnytte materialer endnu bedre.

- Jeg har altid gået meget op i genbrug - og at vi hver for sig og i fællesskab passer bedst muligt på vores miljø. Derfor er jeg glad den stigende bevidsthed fra både professionelle og borgere om, hvordan vi kan genanvende ting frem for bare at smide ud, siger Helene Vastvedt og fortsætter:
- Hvis vi alle hver især og sammen gør en ekstra indsats for at sikre den grønne omstilling og blive mere bæredygtige i hverdagen, gør det en forskel og bidrager til, at vi også i fremtiden kan få en bedre verden.

Til daglig bor Helene Vastvedt i Lyndby sammen med sin kæreste, to bonusbørn og deres to Sankt Bernhards-hunde. Hun er aktiv i fritiden med løb og træning og har bl.a. cyklet til Paris med Team Rynkeby.

DAMIFO A/S
• Dansk Miljøforbedring A/S blev etableret i 2014 og er på under fem år vokset til en af de mest toneangivende aktører inden for modtagelse, håndtering og upcycling af byggeaffald i Danmark.
• Visionen er, at alt byggeaffald skal genanvendes og at ingenting skal placeres i deponi.
• For at gøre det nemt for både nedrivningsentreprenører og anlægsentreprenører arbejder virksomheden konstant på at udvikle løsninger, der er på forkant med markedskravene og som samtidig kan gøre miljøvirksomhedens kunder mere konkurrencedygtige.
• I 2018 købte Dansk Miljøforbedring A/S den tidligere offentligt ejede virksomhed Dansk Affald A/S i Vojens. Den tidligere fælleskommunale affaldsvirksomhed har i mange år arbejdet på at øge genanvendelsen af affaldsressourcer gennem øget teknologianvendelse i tæt dialog med offentlige og private kunder. De to virksomheder arbejder nu gennem videndeling, erfaringsudveksling og innovative løsninger at fremme den grønne omstilling gennem konkrete og operationelle løsninger i stor skala.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095