23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Frihed under ansvar

Malerfirmaet Næsby A/S ved Odense har altid haft to til tre lærlinge i virksomheden. Helt overordnet handler det om at have gensidig tillid til hinanden. Både lærlinge og svende ledes under frihed under ansvar.

Igennem de seneste 17 år har Malerfirmaet Næsby A/S konstant haft to til tre lærlinge. Ejerne Peder Karstensen og Jesper Sagen mener, at det er vigtigt at tage lærlingeansvar for at sikre malerfagets fremtid. Det er svært at skaffe arbejdskraft og de kan godt lide at uddanne lærlingene selv. Der er mange argumenter for at klæde lærlinge på til svendeprøven. 

- Det vigtigste i forhold til at have lærlinge er den gensidige tillid – og så kører vi med frihed under ansvar, som gælder både vores svende og vores lærlinge. 

Hos os lærer lærlingene at lytte til forskellige svende, fordi de går med forskellige lærlinge, så de kan lytte, spørge og samle input, så de når de er svende, har samlet deres egen svende-værktøjskasse af teknikker ind, forklarer Peder Karstensen. 

Hos os lærer lærlingene at lytte til forskellige svende, så de kan lytte, spørge og samle input, så de når de er svende, har samlet deres egen svende-værktøjskasse af teknikker ind, siger malermester Peder Karstensen fra Malerfirmaet Næsby A/S ved Odense.

Der er 18-20 ansatte inklusive lærlingene – og erfaringen er, at lærlinge er forskellige. For nogle er læringskurven stejl og det går stærkt fra start, for andre går det langsomt i starten og andre får tilbagefald. Lærlingene er en blanding mellem hel unge og voksenlærlinge. 

Læs artiklen Frihed under ansvar  

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.047