23948sdkhjf

Arbejdstilsynet knalder vognmænd med rod i sikkerheden

Vejgodstransport-chauffører har dobbelt så mange alvorlige arbejdsulykker som gennemsnittet. Derfor har Arbejdstilsynet over tre dage tjekket 203 lastbiler

Chauffører, der kører med gods på landevejene, er belastet af en meget høj ulykkesfrekvens.

Derfor har Arbejdstilsynet på tre aktionsdage gået vognmændene efter i sømmene og afgivet en stribe påbud, skriver Fagbladet 3F.

Fare for fald fra bagsmæklifte og lad, og fare for at blive påkørt af andre trafikanter, var nogle af flere gennemgående problemer, som Arbejdstilsynet reagerede på ved den landsdækkende vejgodsaktion.

Arbejdstilsynet tjekkede 203 lastbiler fra 191 virksomheder og afgav 73 reaktioner.

- Vi har afgivet 27 reaktioner til vognmænd, hvor ansatte var i fare for enten at snuble eller for fald fra højden fra for eksempel en bagsmæklift. Det er ulykker, vi ved, kan være meget alvorlige, hvis for eksempel chaufføren mister fodfæstet eller balancen, når det sker fra en høj rampe eller læssebagsmæk, siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Karsten Refsgaard, til Fagbladet 3F.

Et andet fokusområde på aktionen var risikoen for at blive påkørt under aflæsning i trafikken eller på lagre.

Her blev der givet 16 reaktioner i alt.

Arbejdsmiljøkonsulent i 3F, Kjeld H. Jensen pointerer, at Arbejdstilsynets reaktioner er afgivet i situationer, hvor der ligeså godt kunne være sket en alvorlig ulykke.

- Resultatet af Arbejdstilsynets indsats viser, at den del af transportbranchen desværre er mere risikoblind, end godt er. Jeg er ked af, at det er sådan. Vejgodstransportbranchen er belastet af en meget høj ulykkesfrekvens, siger Kjeld H, Jensen og fastslår, at når retningslinjerne ikke følges, er det et spørgsmål om tid, før den alvorlige ulykke sker.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094