23948sdkhjf

Social dumping: Bygge- og anlægsbranchen er den store synder

Byggeriet står for over halvdelen af de 3.600 sager, hvor Skattestyrelsens kontroller mod social dumping siden 2019 har ført til reguleringer, viser ny opgørelse

Social dumping er mest udbredt i bygge- og anlægsbranchen.

Det dokumenterer nye tal for Skattestyrelsens kontroller mod social dumping siden 2019. 

- Det er helt afgørende for dansk økonomi og sammenhængskraften i landet, at arbejdspladserne følger danske skatte- og afgiftsregler. De nye tal viser desværre, at der fortsat er mange arbejdspladser særligt i bygge- og anlægsbranchen, der enten begår fejl eller bevidst forsøger at snyde fællesskabet, udtaler skatteminister Rasmus Stoklund (S) i en pressemeddelelse.

I perioden fra 2019 til 2023 har styrelsen således afsluttet cirka 7.500 sager mod social dumping, og kontrolindsatsen har ført til reguleringer i knap 3.600 sager. 58 pct. af de sager er koblet til bygge- og anlægsbranchen.

Opkrævninger for over 500 millioner kroner

Når myndighedernes kontroller viser fejl eller mangler i virksomhedernes skatte- og afgiftsregistreringer, foretager Skattestyrelsen en regulering af skatte- og afgiftsangivelsen og sender en opkrævning til virksomhederne. I 2023 er det mundet ud i udsendte opkrævninger for cirka 507 mio. kr.

Erfaringen fra indsatsen mod social dumping er, at ikke alle virksomheder og arbejdstagere har kendskab til de danske skatte- og afgiftsregler. Derfor arbejder Skattestyrelsen hele tiden på at forbedre og udbrede vejledningen om danske skatteforhold, så alle har de bedste forudsætninger for at sikre ordnede arbejdsvilkår og for at betale den korrekte skat. 

Myndighedernes indsats omfatter blandt andet . direkte dialog med danske virksomheder, der benytter udenlandsk arbejdskraft.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079