23948sdkhjf

Tager Ducati’en på kundebesøg

- Lettere at parkere i byen med en motorcykel end en bil, siger Niels Jensen, som hjælper små og mellemstore håndværksvirksomheder med IT-driften
Der er hverken kunst på væggene eller designermøbler i den kælder i Nærum, hvor firmaet ITech Solutions holder til. Firmaets fysiske rammer er lige så beskedne som de to partnere, Niels Jensen og Henning Hansen, som har drevet firmaet siden 2003.

Til gengæld er der ganske hyggeligt i kælderen, hvor der hurtigt bliver tryllet en kande kaffe og en stang wienerbrød på bordet. Faktisk minder her meget om stemningen i en skurvogn.
Og selvom firmaet arbejder med IT, så er er det kun meget få uforståelige ”IT-ord”, der sniger sig ind i snakken omkring bordet.

Tager ansvar fra starten
- Vi arbejder faktisk helt bevidst på ikke at tale sort til kunderne. Når IT-projekter går i vasken, så skyldes det nemlig ofte misforståelser mellem kunde og leverandør om, hvad opgaven egentlig går ud på.
Vi tager ansvar allerede ved opgaveformuleringen og ser det som vores opgave at hjælpe med at sætte ord på problemet eller behovet, før løsningen finder sted. For os gælder det ikke om at levere så meget som muligt, men at opfylde kundens behov, understreger Niels Jensen.

- Ja, supplerer Henning Hansen. Vi tilbyder både rådgivning og projektledelse, samt levering, installation, drift og vedligehold af alle typer af IT-installationer. Og som totalleverandør tilbyder vi også levering af hardware og software, så kunden ikke pludselig ender i klemme mellem flere leverandører.
Det vi ikke selv er ”verdensmestre” til klarer vi sammen med et netværk af pålidelige samarbejdspartnere, forklarer Henning Hansen.

Lever af kundernes tillid
ITech Solutions står for driften af IT-systemer i flere små og mellemstor virksomheder, som ikke selv råder over en intern IT-afdeling.
- Man skal jo trods alt have en vis størrelse, før man kan have en fast IT-mand ansat. I de tilfælde, hvor der er en IT-ansvarlig eller ligefrem en IT-afdeling i virksomhederne, så arbejder vi selvfølgelig tæt sammen med dem, forklarer siger Niels Jensen.

I nogle virksomheder kommer vi fast nogle timer om ugen. I andre virksomheder hyppigere og i andre sjældnere. Det kommer lidt an på, hvordan vi har skruet samarbejdet sammen. Men udgangspunktet er, at vores kunder og medarbejderne hos vores kunder har tillid til det vi gør.

Når alt kommer til alt, så lever vi af vores kunders tillid. Vi vil gerne have gode, faste kunder, som vi kan servicere og hjælpe over lang tid og skabe relationer til. Skal man kunne det, så skal man respektere simple dyder som f.eks. at levere til tiden, følge op på sagerne og informere i rette mængder og i et forståeligt sprog.
På den vis minder vores virksomhed på mange måder om en håndværksvirksomhed, siger Niels Jensen.
- Både for vores kunder og for os er udgangspunktet, at man skal gøre det man er god til. Med effektive IT-værktøjer og effektiv drift at systemerne, kan mange mestre spare både tid, penge og ærgrelser, understreger de to partnere.

FÅ ET GRATIS IT-TJEK


ITech Solutions tilbyder helt gratis en uforpligtende gennemgang af virksomhedens netværk og øvrige IT. På den måde kan du få en vurdering af, hvor fordele og ulemper findes, om der er tikkende bomber, flaskehalse eller dårligt udnyttede dele, hvor lang levetid de forskellige dele har tilbage o.a. Læs mere om IT-tjekket her

- Desværre er de værste problemer med IT ofte dem man ikke ved findes. Ukendte tikkende bomber, der en dag eksploderer som f.eks. mangelfuld sikkerhedskopiering, harddiske der løber fulde, lemfældige adgangsforhold osv. som kan give ganske ubehagelige overraskelser. Hertil kommer de uudnyttede muligheder der måske ligger i IT-installationen, f.eks. en bedre udnyttelse eller en markant bedre ydelse ved mindre omstruktureringer eller begrænsede investeringer, siger Niels Jensen og tilføjer:
Alle virksomheder er i dag meget afhængige af IT. Uden velfungerende IT-systemer bryder virksomheden simpelthen sammen. Og det er virksomhedens ledelse der står med ansvaret, hvis IT-funktionerne ikke fungerer. Derfor er det nødvendigt for ledelsen at have fuld klarhed over, hvordan det i virkeligheden står til med IT-funktionerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093