23948sdkhjf

Tyra-feltet skal genopbygges for milliarder

Genopbygningen af Tyra-feltet kommer til at koste 20 milliarder kroner, oplyser Energistyrelsen.
Energistyrelsen har godkendt en genopbygning af Tyra-feltet. Genopbygningen kommer til at koste 20 milliarder kroner. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.

Planen omfatter en genopbygning af fire brøndhovedplatforme og to stigrørsplatforme. Derudover skal enkelte rørledninger til og fra både Tyra Vest og Tyra Øst omlægges.

To integrerede beboelse- og behandlingsplatforme rives ned. De erstattes af en ny behandlingsplatform og beboelsesplatform ved Tyra Øst.

Prisen på de cirka 20 milliarder kroner tager højde for de skattelettelser, der er en del af Nordsøaftalen, som regeringen indgik med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Det Radikale Venstre i marts.

Anlæggene på Tyra-feltet skal renoveres, da havbunden under anlæggene er sunket som følge af mange års gasproduktion. Siden 1984 er havbunden sunket fem meter.

Dansk Undergrunds Consortium (DUC) står for genopbygningen. Nordsøfonden ejer 20 procent af konsortiet. Derudover ejes det af A.P. Møller-Mærsk, Shell og Chevron.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078