23948sdkhjf

Håndværkere går også til lægen

Tre ud af fire ansatte i byggeriet er omfattet af en sundhedsordning
Det er på tide at aflive myten om, at mænd ikke går til lægen. En ny undersøgelse fra Dansk Byggeri baseret på data fra PensionDanmark viser nemlig, at andelen af ansatte i byggeriet, der får behandling via en sundhedsordning, kun ligger lidt under gennemsnittet

Dækningsgraden er fra 2013 til 2016 steget med 18 pct. fra en dækningsgrad på 68 pct. til 74 pct. i 2016. Dermed er næsten tre fjerdedel af de ansatte i byggeriet nu omfattet af en sundhedsordning.
I samme periode er andelen af personer i byggeriet, som benytter sig af sundhedsordningen, vokset fra 8 pct. til 8,9 pct.

- Arbejdet i byggebranchen er fysisk hårdt, risikofyldt og slider på kroppen. Derfor giver det god mening, at overenskomsterne indeholder aftaler om en sundhedsordning, så de ansatte kan komme i behandling, når de har brug for det, siger afdelingschef Anja Bülow Jensen, Arbejdsgiversekretariatet i Dansk Byggeri.

Slid og skader
Hovedparten af de ansatte i byggebranchen er mænd, og det ser derfor ud til, at mænd er lige så gode til at benytte sundhedsordningen som kvinder. De ansatte i byggeriet er primært timelønnede. Og det ser heller ikke ud til, at det har nogen betydning i forhold til anvendelsen af sundhedsordningen, om man er på timeløn eller på månedsløn.

- Vi arbejder hele tiden med at øge kendskabet til og brugen af sundhedsordningen, og det er meget glædeligt at notere fremgangen. Sundhedsordningen er især vigtig for beskæftigede i byggeriet, fordi branchen er kendetegnet ved hårdt arbejde, slid og skader, som det er vigtigt at få taget i opløbet, før de udvikler sig til noget alvorligt, siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i PensionDanmark.

Undersøgelsen viser, at antallet af behandlinger pr. person er faldet fra 7,3 behandlinger i 2013 til 6,3 i 2016. Samme fald kan registreres på landsplan, men her ligger antallet af behandlinger lidt højere. I 2013 var det 8 og i 7,3 i 2016.

Det tyder på, at især inden for byggebranchen er behandlingerne mere effektive og komprimerede.

- Jeg kan kun være tilfreds med stigningen i dækningsgraden, så tre ud af fire nu er dækket af en sundhedsordning. Det er også positivt, at de ansatte i byggeriet også benytter ordningen, når de har brug for det, siger Anja Bülow Jensen og fortsætter:

- Det er både for medarbejderen og virksomheden vigtig med en hurtig udredning og behandling, så den ansatte kan blive rask og komme tilbage på jobbet igen. Jeg håber, at endnu flere overenskomster i fremtiden kommer til at indeholde en sundhedsordning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094