23948sdkhjf

Håndværkere frygter for åbningstalen

Dansk Håndværk frygter at regeringen vil lempe kommunernes udbudspligt
Når statsministeren i dag klokken 12 holder sin åbningstale, frygter tusinder af håndværksvirksomheder at få dårligt nyt. Alt tyder nemlig på, at statsministeren vil annoncere, at kravet om at kommunerne skal sende opgaver i udbud, så private virksomheder kan løse dem, bliver alvorligt svækket. Og det vil betyde tab af både arbejdspladser og tro på fremtiden hos håndværkerne, lyder advarslen fra arbejdsgiverne.

- Indeholder regeringens lovkatalog den frygtede ændring, vil det betyde færre udbud, og dermed færre opgaver til de mindre virksomheder, siger direktør i Dansk Håndværk, Erik Møbius.

Dansk Håndværk er arbejdsgiverforening for bl.a. de mindre virksomheder i byggefagene, som længe har frarådet planerne om at kommuner frit skal kunne vælge, selv at udføre flere opgaver. En tanke det i de seneste måneder har forlydt vil være med i lovkatalovet i dag:

- Hvis vi skal ud af krisen skal man ikke gå i den retning. Der er tværtimod brug for at det offentlige udbyder mere og at det sker, så små og mellemstore virksomheder kan byde. Kommunerne er trods alt en af de vigtigste og største kunder for bygge- og anlægssektoren. Hvis de får lov til at beholde flere opgaver selv vil det være katastrofalt, lyder advarslen fra Erik Møbius.

Samtidigt med at statsministeren i dag klokken 12.00 holder sin åbningstale, offenliggøres den skriftlige del. Det er en oversigt over de lovforslag regeringen forventer at fremsætte, og det er der, Dansk Håndværk frygter, at den annoncerede lovændring, trods deres advarsler er med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094