23948sdkhjf

DANSK BYGGERI: Meget lidt fokus på konkurrence og vækst

Statsministerens åbningstale viste vilje til at fortsætte en ansvarlig økonomisk linje, men der blev sagt meget lidt om erhvervslivets vilkår, mener Dansk Byggeri
- Statsministerens åbningstale viste en stærk holdning til reformer af folkeskolen, og Dansk Byggeri roser dette fokus. Kvaliteten af folkeskolen er på linje med gode vilkår for erhvervslivet byggesten for vækst og velstand.

Men over for erhvervslivet var signaler desværre blandede, siger Dansk Byggeris adm. direktør Lars Storr-Hansen. Han roser statsministeren for at fastholde en kurs med fokus på at få Danmark gennem krisen.

- Det var dog ønskeligt med en noget større forståelse for erhvervslivets vilkår i forhold til at investere og skabe vækst. Åbningstalen indeholdt ifølge Lars Storr-Hansen meget lidt konkret herom.

- Mange gode ord om konkurrenceevne lettelse af virksomhedernes vilkår og om behovet for at sikre arbejdspladser. Men statsministerens formulering om at "skatter kan være en omkostning for virksomhederne" ser vi et perspektiv, der rammer skævt. Skatter er nemlig en omkostning, og med en række af skattereformens elementer rammes konkurrenceevnen og arbejdspladser sendes med ekspresfart ud af landet. Her savner Dansk Byggeri sammenhæng mellem ord og handling.

Det er bekymrende, da det her og nu er et sundt erhvervsliv, som skal skabe grundlag for et Danmark med vækst og velstand. Desværre kan regeringen ikke løbe fra en tilbagevenden til at finansiere krisepolitikken ved et dybt greb i virksomhedernes lommer eller nye administrative omkostninger, som selvfølgelig ikke er holdbar, siger Lars Storr-Hansen og fortsætter:

- Statsministeren slog fast, at regeringen ikke vil belaste erhvervslivet med yderligere skatter og afgifter. Vi vil derfor holde regeringen op på dens vilje til at skabe grundlag for vækst og bedre konkurrenceevne. I det kommende folketingsår - præget af økonomisk krise, arbejdsløshed og faldende investeringer - vil vi ikke acceptere, at den private sektor igen bliver det skatte- og afgiftsinstrument, der skal få regnestykket til at gå op, fastslår Lars Storr-Hansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109