23948sdkhjf

Aut. kloakmestre slår et slag for gratis klimatjek

Hvis boligejerne vil undgå oversvømmelser i huset i forbindelse med skybrud er det en god idé at få efterset huset kloakker. Her er det vigtigt at huske, at kloakarbejde kun må laves af en autoriseret kloakmester
Kloakmesterens TV-Inspektion har indgået et samarbejde med miljøminister Ida Auken og Naturstyrelsen om at tilbyde de danske boligejere et gratis klimatjek af boligen.

- Når vi har skybrud, går det ud over både hus og have. Især lavtliggende bygninger eller boliger tæt på åer og søer risikerer at blive ramt. Her kan boligejerne modvirke regnmængden med f.eks. omfangsdræn eller faskiner, siger Mikael Mortensen, konsulent i Dansk Byggeri.

Han understreger, at alle husejere uanset beliggenhed kan blive udsat for, at kloaknettet bliver oversvømmet og vandet derfor løber tilbage i deres afløb.

- Ved et klimatjek kan kloakmesteren vejlede boligejerne og f.eks. anbefale en højvandslukke, der spærre for vandet, så det ikke kan blive presset tilbage gennem afløb og toiletter under et skybrud, siger Mikael Mortensen.

Når boligejeren får sat en højvandlukke i kloakken eller får lavet andre ændringer i afløbsinstallationerne, er det vigtigt at undersøge, om kloakrørene kan klare de ændrede belastninger, som de vil blive udsat for.

- Når kloakken under huset er mere end 20 år gamle, er det en god idé at få lavet en tv-inspektion af kloakkerne. Vi ser ofte, at gamle kloaknet ikke kan klare de store mængder af regn, siger Søren Christensen, formand for Kloakmesterens TV-Inspektion.

- Husejerne har pligt til at vedligeholde kloakken under deres hus og har dermed også ansvaret for at arbejdet udføres af autoriseret kloakmester. Når husejerne bruger en TV-operatør fra Kloakmesterens TV-Inspektion, er husejeren sikker på, at han er autoriseret.

tøtte

Klimatilpas.nu kan husejerne finde lokale kloakmestre, som laver et gratis klimatjek
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219