23948sdkhjf

Byggekaos: MT Højgaard-selskab standser arbejdet på 300 millioner dyr renovering

Ringparken i Viborg har tidligere været ramt af forsinkelser. Nu har uenighed om økonomien sat arbejdet i stå

Enemærke & Petersen har indstillet arbejdet på renoveringen af den store almene boligafdeling Ringparken i Viborg.

Det bekræfter adm. direktør i det MT Højgaard-ejede entreprenørselskab Troels Aggersbo, overfor Viborg Stifts Folkeblad.

Renoveringen af Ringparkens 233 lejligheder startede i efteråret 2022 med Enemærke & Petersen som hovedentreprenør. Økonomisk var arbejdet dengang sat til at løbe op i cirka 300 mio. kr.

Allerede inden det aktuelle stop var arbejdet blevet forsinket, og nu er det så en strid om penge, der har bremset projektet.

- Jeg kan bekræfte, at det handler om økonomi. Men forudsætningerne for arbejdsstandsningen er vi ikke enige om, udtaler Johnni Sørensen, direktør for Bolig Viborg, til Viborg Stifts Folkeblad.

Nærmere kommer han ikke den finansielle udvikling i renoveringsprojektet.

Redaktionen har været i kontakt med Johannes Loehr-Petersen, forretningsområdechef ved Enemærke & Petersen. Han oplyser, at entreprenørselskabet for nuværende ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Problemerne er ikke nye

Ved byggestart i efteråret 2022 lød det, at renoveringen skulle vare et par år, samt at arbejdet på hver af bebyggelsens blokke ville vare fire-fem måneder. Desuden skulle renoveringen i hver enkelt blok afsluttes, inden håndværkerne rykkede videre til næste bygning.

Sådan er det ikke gået.

I november 2023, efter mere end 13 måneder, var arbejdet ikke afsluttet i den første blok, men håndværkerne var startet op andre steder i boligafdelingen.

Dengang lød det fra Enemærke & Petersen, at renoveringen skulle være færdig i begyndelsen af 2025.

Ifølge Johnni Sørensen fra Bolig Viborg holder den plan ikke længere.

Redaktionen arbejder på yderligere kommentarer fra Bolig Viborg.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062