23948sdkhjf

Realdania skal have ny topchef

Den filantropiske forening skal på jagt efter en ny adm. direktør, da den nuværende træder ned efter årsskiftet

Der er en stor ændring på vej i den almennyttige forening Realdania.

Der skal nemlig ske en ledelsesmæssig udskiftning på øverste niveau, da den nuværende direktør Jesper Nygård træder tilbage i 2025 efter at have siddet på posten siden 2013. 

Foreningen, der har til formål at støtte projekter inden for det byggede miljø, indleder nu jagten på hans efterfølger.

Det skriver Realdania i en pressemeddelelse.

Jesper Nygård har ledet foretagendet gennem en periode præget af flere strategiske ændringer og initiativer. Organisationen har under hans ledelse engageret sig i et bredt spektrum af projekter, der spænder fra byudvikling og bæredygtighed til sociale fællesskaber og kulturelle projekter, skriver Realdania.

Drivkraften har været at skabe positive forandringer og udviklinger i det byggede miljø, som kommer samfundet til gode, skriver foreningen.

Bestyrelsesformand i Realdania, Lars Krarup, understreger Jesper Nygårds betydning for foreningen:

- Jesper vil virkelig blive savnet. Jeg ønsker ham alt det bedste i det nye arbejdsliv, og er utrolig glad for, at vi fortsat kan trække på hans viden og kompetencer et stykke tid endnu, siger Lars Krarup i meddelelsen:

- På vegne af Realdanias bestyrelse vil jeg gerne benytte anledningen til at takke Jesper for en enorm arbejdsindsats og et virkelig betydeligt engagement i de samfundsdagsordner, som vi med afsæt i det byggede miljø har engageret os i som forening. Jesper efterlader både aftryk og indtryk i de ting, han går ind i.

Fortsat med internationalt

Realdania har påbegyndt en formel proces for at finde en ny direktør i samarbejde med rekrutteringsfirmaet Russell Reynolds Associates, som vil facilitere ansættelsesprocessen.

Jesper Nygård stopper ved udgangen af året, men han forventes altså fortsat at være involveret i nogle af Realdanias internationale projekter - noget af det arbejde, der har bidraget til at positionere organisationen på en global scene, hvor den har udvekslet viden og erfaringer med lignende organisationer verden over.

Foreningen planlægger at fejre sit 25-års jubilæum i 2025. Her kommer den afgående direktør til at spille en central rolle og modtage anerkendelse for hans bidrag til organisationen.

Realdania er målt på kapital i top 50 over verdens største filantropiske foreninger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047