23948sdkhjf

Finansministeren er sortseer

Håndværksrådet bakker fuldt op om De Konservatives beslutningsforlag, der vil forhøje håndværkerfradraget til 40.000 kr.
- Ordningen har været en kæmpe succes i Sverige, hvor den har skabt over 13.000 job. Der er stadig brug for en markant kickstart af dansk økonomi, og beskæftigelsen inden for de byggerelaterede fag er stadig meget lav. Hvis vi gør som i Sverige og forhøjer fradraget, vil der øjeblikkeligt komme gang i renoveringsopgaverne, og det vil kunne sprede sig som ringe i vandet og give ny dynamik til samfundet, siger Håndværksrådet cheføkonom, Jacob Thiel.

De svenske erfaringer viser, at ordningen ikke koster statskassen noget, da den udover nye ordrer og mere beskæftigelse også bidrager til at reducere omfanget af sort arbejde.

- Finansministeren ser alt for negativt på ordningen. Han burde tage ved lære af svenskerne, hvor økonomien buldrer af sted. Når ordningen kan fungere derovre, kan den også i Danmark, siger Jacob Thiel.

Håndværksrådet håber derfor, at håndværkerfradraget kan blive en brik i finanslovsforhandlingerne.

- Vi har noteret os, at Venstre, Konservative og DF vil bevare eller forbedre ordningen. Nu må vi så sætte vores lid til, at finansministeren hælder til den side, når finansloven skal i hus i løbet af næste måned, siger cheføkonom Jacob Thiel.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.071