23948sdkhjf

SabetoFLEX vil være med til at ventilere inderne

SabetoFLEX har været i Indien for at vurdere forretningsmulighederne i verdens næststørste land. Perspektiverne er lovende
Repræsentanter for firmaet SabetoFLEX har været i Indien på en 8 dagestur arrangeret af DS Håndværk & Industri i samarbejde med Håndværksrådet og Eksportrådet. Og virksomheden fra Roslev ved Skive blev positivt overrasket over mulighederne i landet med en af verdens førende vækstøkonomier.

- Min produktionschef og jeg var begge afsted. Vi skulle vurdere potentialet, både med hensyn til outsourcing af produktion og afsætning af varer. Allerede efter et par dage kunne vi se, at der var gode muligheder for et firma som vores. Jeg vil ikke sige, at det er nemt at gå i gang, men med den rigtige indgangsvinkel ser det absolut lovende ud, siger Per Poulsen, direktør hos SabetoFLEX.

Per Poulsen mener, at især virksomhedens aftræk- og gennemføringsprodukter til ventilationsanlæg kan blive en succes i landet med næsten 1,2 mia. indbyggere. Selvom Indien i mange henseender er et fattigt land, betegnes 100 millioner mennesker som overklasse med mange penge mellem hænderne, og det tal ventes at stige til 250 millioner i løbet af de næste 15 år. De er typisk bosiddende i og omkring de store byer, og tendensen er, at man bygger og bor som i den vestlige verden. Per Poulsen fortsætter:

- Det er et spørgsmål om prestige. Et vestligt inspireret hus signalerer råd og overskud. Mange af vores produkter kan faktisk overføres direkte til de indiske byggerier. Det giver stof til eftertanke, når vi sammenligner med et af vores andre eksportmarkeder, nemlig Tyskland, hvor der samlet set bor 80 mio. mennesker. Der er et kæmpe potentiale derude, men det kræver, at vi er til stede. Den udfordring tror jeg også vi kan løfte nu, hvor vi er inde i en sund vækst, og har tidoblet vores overskud i det seneste regnskabsår.

Bevarer arbejdsplads i Danmark

Med hensyn til etablering af produktion vurderes flere løsninger. En af dem er, at etablere sig med en anden dansk virksomhed, der går med de samme overvejelser. Selvom arbejdslønnen er væsentligt lavere end i Danmark, er der ingen fare for, at der vil forsvinde jobs fra produktionen i Roslev.

- Vi er ikke bare en dansk virksomhed, vi er en virksomhed fra Salling, og vi har et ansvar for at bevare arbejdspladser her. Skiveegnen har været ramt af mange virksomhedslukninger og fyringer de sidste par år, og derfor skal vi supplere en eventuel produktion i Indien med fortsat produktion i Danmark.

Det vil der ikke blive rørt ved. Fra Roslev vil vi stadig fremstille mange af vores produkter til det europæiske marked. I Indien skal vi udelukkende etablere produktion for at være tæt på kunderne. Vi har besluttet os for at gå videre med planerne i det nye år, siger Per Poulsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078