23948sdkhjf

Melermestre vil have arbejdsklausuler

Et markant flertal af Danske Malermestres medlemmer ser positivt på arbejdsklausuler i kommunerne
I en ny undersøgelse blandt malermestrene er 105 af 115 deltagende medlemmer åbne for, at kommunerne indfører klausuler om, at byggearbejde skal udføres på vilkår med normale danske arbejds- og lønforhold.

- Jeg kan konstatere, at vores medlemmer ser positivt på klausuler, som dybest set er med til at hjælpe danske virksomheder til en fair konkurrence med udenlandske virksomheder, siger Per Vangekjær, formand for Danske Malermestre.

De fleste af de 98 kommuner har allerede en eller flere arbejdsklausuler ved udbud af kommunale udbud af bygge- og anlægsopgaver. Danmark underskrev i 1955 ILO konvention 94, som forpligter til at indsætte arbejdsklausuler i alle offentlige kontrakter, hvilket gælder for alle statslige myndigheder, mens kommunerne og regioner opfordres til at gøre brug af klausuler.

- For danske virksomheder er klausulerne ikke farlige, det er jo de vilkår vi overholder i hverdagen. Det er vigtigt for os, at kommunerne selv er opmærksomme på ikke at hyre udenlandske virksomheder, der presser prisen i bund ved ikke at overholde arbejds- og lønvilkår efter danske forhold, siger Per Vangekjær.

Kædeansvar er det mest kontroversielle punkt i arbejdsklausuler, og trods opbakning blandt malermestrene, er der også en vis tilbageholdenhed.

- Det er klart, at man kan være usikker på at skulle stå til økonomisk til ansvar for underentreprenørers forhold. Men vi ser generelt positivt på klausuler, der giver mulighed for ens vilkår på det danske arbejdsmarked, siger Per Vangekjær.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078