23948sdkhjf

Nye vinde i byggeriet

Arbejdsgiverne skifter nu fra at rådgive om afskedigelser til at fokusere på krav i forbindelse med ansættelse af nye medarbejdere og lærlinge i håndværksvirksomhederne
Nye tal viser, at det langt om længe går lidt bedre i de danske byggevirksomheder. Der er kommet mere fart på både antallet af ordre og på udsigterne til at virksomhederne kan beskæftige flere. Det giver optimisme hos håndværkerne, og betyder at deres arbejdsgiverforening skifter fokus, fortæller Dansk Håndværk:

- De nye tal fra Danmarks Statistik ligger helt i forlængelse af det vi hører fra medlemmerne. Det ser bedre ud med antallet af ordre, og det vil i løbet af de kommende måneder betyde, at de lokale virksomheder lige så stille tager fat på at ansætte nye medarbejdere, forklarer direktør i Dansk Håndværk, Erik Møbius.

De forbedrede udsigter, får da også arbejdsgiverforeningen til at skifte fokus:

- I de seneste år har vi brugt megen tid på at oplyse virksomhederne om regler og krav i forbindelse med afskedigelser. Men nu skifter vi fokus og sætter ind med oplysning om, hvordan man forbereder ansættelse af nye medarbejdere. Vi bruger mere tid på at fortælle om de krav virksomheden bør stille og hvad loven kræver, for at alt er som det skal være, når de nye medarbejdere forhåbentlig i løbet af det kommende halvår kan starte på et job hos en lokal håndværker, fortæller arbejdsgiver-direktøren.

De forbedrede nøgletal for byggeriet skyldes ifølge Danmarks Statistik både ordrefremgang og forventninger om stigende beskæftigelse, men ifølge Dansk Håndværk skyldes det også, at danskerne nu i højere grad benytter sig af håndværkerfradraget, og at to storme i slutningen af sidste år, har sendt virksomhederne på overarbejde for at udbedre skader på bygninger.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063