23948sdkhjf

Skurmateriel skal også energioptimeres

Solceller og LED-belysning, natsænkning og ekstra isolering: Behovet for energirigtigt skurmateriel samt moduler til byggepladser og andre midlertidige formål er i høj kurs. Det mærker man bl.a. hos G.S.V. Materieludlejning, hvor mere end halvdelen af de efterspurgte løsninger omhandler energioptimerende skurmateriel
Energioptimerende skurmateriel vinder frem på de danske byggepladser. Blandt både bygherrer og entreprenører er efterspørgslen på alt fra solceller til varmepumper mærkbar, og det stiller krav til produktudviklingen inden for mandskabsmateriel.

Blandt materieludlejerne mærker man tydeligt det voksende behov for løsninger, som bidrager positivt til det grønne regnskab. Ifølge Kim Klysner, der er sektionschef for skurmateriel hos G.S.V. Materieludlejning, er det ofte et afgørende parameter, når kunden skal vinde en entreprise. Faktisk omhandler ca. 60-70 pct. af det skurmateriel, som kunderne efterspørger, energioptimerende løsninger. Han forklarer:

- Der er ingen tvivl om, at de grønne moduler har indtaget byggepladsen, og for mange af vores kunder er det ligefrem et krav, at løsningerne skal bidrage positivt til det grønne regnskab. Ofte står det angivet i udbudsmaterialet, og det kan være efter ønske fra entreprenøren såvel som bygherren. Især kommunale bygherrer har et stærkt fokus på energirigtigt byggeri, hvilket ofte giver sig udslag allerede i projekteringsfasen.

- Tendensen har længe været, at byggeledelsen flytter kontorfaciliteterne ud på byggepladsen med henblik på indlogering af projektledere og ingeniører. Og deres krav til byggepladskontorerne er, at de skal være moderne, velholdte og frem for alt energirigtige, fortsætter Kim Klysner.

LED-belysning og solceller

Hos GSV har man taget konsekvensen af den brede efterspørgsel på energirigtige moduler og investeret i en række løsninger, der kan imødekomme det voksende behov. Et godt eksempel er skurvognene fra den "Grønne Linie", der er udviklet til at gavne såvel driftsomkostninger som miljø.

- Ud over en solid isolering er den "Grønne Linie" udstyret med energivinduer og natsænkningsbaseret varmestyring. Endvidere har vi monteret LED-baserede lysarmaturer i vognene, som bl.a. takket være bevægelsessensorer er ekstremt energibesparende. Alt i alt kan kunden se frem til et energiforbrug, der er op til 35 pct. lavere end standard el-opvarmede moduler, forklarer Kim Klysner.

Ifølge Kim Klysner lægges der mange ressourcer i udviklingen af mandskabsfaciliteter til midlertidige formål. Han fremhæver i den forbindelse materieludlejerens nyindkøbte pionervogne, der takket være en særlig solcelleløsning, som er monteret på taget, sikrer kunden både tids- og energibesparelser:

- De nye pionervogne er udstyret med solceller på taget, som sikrer opladning af de batterier, der leverer energi til vognen, hvilket sparer både tid og energi, da vognen ikke er afhængig af strøm fra fast elinstallation. Derudover sikrer natsænkningen, der automatisk regulerer temperaturen i vognen, en yderligere reducering af driftsomkostningerne. Vognen er 100 pct. selvforsynende, da den indeholder både vand- og spildevandstanke, samtidig med at den kører på gas og batteri. Noget, som gør den ekstremt fleksibel i forhold til placering, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078