23948sdkhjf

23 kilometer egetræ forvandler historisk ø til byoase

Der skal bruges 23 kilometer nordtyske egetræsbrædder til den nye promenade

Fra skibsværft, krigshospital og kanonopbevaring til kuldepot, papirlager og madmarked.

Den københavnske ø Christiansholm har i cirka 300 år lagt grund til lidt af hvert. Og siden 2018 har øen – der i folkemunde nok er bedre kendt som Papirøen – været under forvandling til et nyt boligkvarter i indre København.

Et af de sidste projekter, der mangler for at fuldende den nye bydel, der omkranses af vand på alle fire sider, er en 5.000 kvadratmeter stor egetræsbrygge og -promenade. Den er entreprenørvirksomheden Aarsleff i øjeblikket i fuld gang med at etablere, og dertil skal der bruges intet mindre end 23 kilometer nordtyske egetræsbrædder.

Det skriver virksomheden på LinkedIn. 

I sommer stod den første – sydlige – del af promenaden færdig, der hurtigt blev et yndet solspot for byens borgere og turister med udsigt over byen og Inderhavnen.

Over de næste måneder bliver vest- og nordsiden færdiggjort, så hele den brede promenade og brygge står klar til den kommende sommersæson. Det er også næste år, at den samlede byudvikling – med byggeriet af øens nye vandkulturhus af den japanske arkitekt Kengo Kuma – forventes færdigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078