23948sdkhjf

Det skal være lettere at bygge

Regeringen lægger op til at fjerne særlige danske krav til byggeri og til at gøre det hurtigere at få byggetilladelser
Det skal være enklere og hurtigere at få byggetilladelser, og særlige danske standarder skal afløses af internationale standarder eller standarder som i vores nabolande.

Det er nogle af regeringens bud på forbedring af produktiviteten i bygge- og anlægsbranchen, som kan være med til at give både vækst og mere lige konkurrence.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Regeringen foreslår i sin vækstpakke, at sagsbehandlingstiden i stat og kommuner med hensyn til byggetilladelser, miljøgodkendelse og i plansager nedbringes med en tredjedel. Der skal bl.a. være servicekrav på 40-50 dage for behandling af en byggetilladelse afhængig af bygningstypen.

Regeringen noterer, at Danmark har skrappere brandkrav end vores nabolande, og at det forøger omkostningerne i byggeriet. Brandkravene skal derfor bringes i overensstemmelse med vores nabolande.

Også på andre områder har Danmark særlige nationale krav, og regeringen vil derfor blandt andet internationalisere og forenkle stærkstrømsreglerne og standarderne for arbejdspladsbelysning og modernisere godkendelsesordningen for byggevarer i kontakt med drikkevand.

Regeringen lægger også op til at indskrænke kommunernes muligheder for byggekrav i lokalplaner.

Således skal krav til bygningers energiklasse ikke fastsættes i lokalplaner men reguleres med bygningsreglementet, skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.065