23948sdkhjf

Svært at komme uden om trælaster

Producenter og leverandører er på godt og ondt knyttet sammen med byggemarkedskæder. Byggefirmaerne efterspørger realistiske alternativer, og mener, at det er et fordyrende led. Det afviser trælasternes interesseorganisation Danske Byggecentre
Næsten al professionel handel med byggematerialer i Danmark foregår omkring de danske trælasthandler. Det er svært at komme uden om det led, og det har ifølge producenter, leverandører og aftagere af byggevarer både fordele og ulemper.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Visse aftagere af produkterne, byggefirmaerne, efterspørger dog over Licitationen–Byggerets Dagblad realistiske alternativer, og mener, at det er et fordyrende led. Det afviser trælasternes interesseorganisation Danske Byggecentre (det tidligere TUN), der mener, trælasterne leverer varen til den bedste pris og er til stor gavn for producenterne - ellers ville de vel gå andre steder hen.

Men det kan være svært at gå andre steder hen for både aftagere og leverandører, da trælasterne sidder så massivt på markedet og har en meget tæt relation til landets byggefirmaer bl.a. andet gennem diverse rabataftaler, som indgås mellem butik og den enkelte mester eller entreprenør, og derfor ikke er gennemskuelig for andre.

Adm. Direktør i Danske Byggecentre, Palle Thomsen understreger, at trælasterne i Danmark bidrager til effektiviteten i den danske byggebranche.

- Trælasterne leverer helt unikke ydelser til både kunder og leverandørerne. Det handler jo ikke bare om transport af byggematerialer, som mange tror. Trælasterne sikrer byggevarer til rette tid og sted til den bedste pris, og de rådgiver og kan bidrage til projektering. Det betyder, at de også sikrer en optimal markedsføring for leverandørernes produkter i hele landet, siger direktøren.

Han mener heller ikke, at rabatterne til byggefirmaerne er et problem.

- Det er logik, at der er rabatter til loyale kunder, der køber mere end andre. Det er almindelig sund forretningspolitik, og det er kun med til at øge konkurrencen og frembringe den rette pris, siger Palle Thomsen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11