23948sdkhjf

Hurtig analyse af PCB direkte på stedet

Ny analysemetode giver svar på mængden af PCB i løbet af 20 minutter. På stedet!
Det behøver ikke at vare flere dage at få svar på, at der er PCB i vinduesfuger, gulvbelægninger, byggeaffald o.a.

- Med en helt ny, pålidelig og meget effektive og konkurrencedygtige metode til screening for PCB tager det kun op til 20 minutter før man ved, om der er PCB i materialet i sådanne mængder, at der skal gøres noget her og nu eller senere.

Det siger direktør Jan Bødker, Cami Miljø.

Han forklarer, at de fleste testmålinger for PCB i Danmark hidtil har været gennemført med GC/MS metoden, som er meget nøjagtig; men også meget dyr, idet den kræver specialuddannet personale på faste laboratorier til at udføre testene. Der vil derfor gå lang tid før resultaterne er klar, samtidig med at metoden er meget omkostningstung.

- I forhold til de nuværende analyser og testmetoder er denne metode klar til at tage i brug straks og give svar på mængden af PCB inden for 20 minutter - og på stedet. Det er i øvrigt let at gennemføre flere analyser samtidigt, så tidsforbruget pr. analyse kan nedbringes yderligere ved en serie af ensartede prøver.

Der skal altså ikke først udtages prøver, der skal sendes til laboratorier og analyseres i flere dage" siger direktør Jan Bødker, Cami Miljø.

LÆS OGSÅ: Husjere og håndværkere overser PCB-problemer

LÆS OGSÅ: Håndværkere: Vi forsøger at passer på PCB og bly

Læs også: Giftig nedrivning for offentlige midler

Testen, der er udviklet af CISMI i samarbejde med innovative studerende fra RUC og på initiativ af Cami Miljø, kan foretages nemt og hurtigt og giver pålidelige resultater. Metoden kan benyttes i både erhvervsbygninger, parcelhuse, lejlighedskomplekser, institutioner, fabrikker osv., og kan benyttes på mange forskellige materialer som fuger, beton, gulvbelægninger, fliser, byggeaffald m.m.

Det rullende laboratorium, miljøvognen, kommer på stedet, hvor testen skal udføres.

Fotodokumentation og rapport foreligger, inden der køres igen. Alt i alt en meget hurtig, effektiv og pålidelig løsning af opgaven, der ovenikøbet er væsentlig billigere end de traditionelle løsninger.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093