23948sdkhjf

Multisuger til byggepladsen

Cartmate Multisug løser alt fra at opsuge forurenet væske til at skabe undertryk og kan også bruges som kraftig støvsuger. Multisugeren arbejder med vakuum og kan også blæse og dermed udtørre
En nyudviklet multisuger fra udviklingsfirmaet Cartmate kan blive byggepladsens nye universalredskab til sug og blæs. Multisugeren er opbygget som en kompakt mobil enhed med en opsamlingskassette på 280 liter. Den skaber vakuum, så det opsugede materiale kommer ikke i fysisk kontakt med lamellerne, og den kan samtidig anvendes som blæser.

Cartmate og iværksætteren Arne Jakobsen er kendt for at udvikle bl.a. en ergonomisk trillebør med opbakning fra Forskerparken CAT, og Cartmate Multisug er også et produkt, hvor der er tænkt gennemgribende over arbejdsmiljøet.

Multisugeren kan anvendes som udsugningsanlæg og luftfornyer i forbindelse med renoveringsprojekter og isoleringsarbejde. Ved arbejde med forurenende stoffer kan multisugeren også anvendes til at skabe undertryk, så der ikke sker forurening af omgivelserne.

- Vi anvender vakuum og har en plastbeholder som opsamlingskassette, så sugeren kan også anvendes til at opsuge væsker og naturligvis alt muligt andet på byggepladsen, siger Arne Jakobsen.

- Man skifter mellem sug og blæs blot ved at flytte slangen fra indgang til udgang ved hjælp af en praktisk lynkobling. Vi har bestræbt os for at gøre maskinen så enkel som muligt. Det sikrer både effektivitet og stabilitet i arbejdet, siger Arne Jakobsen.

Store forventninger

Cartmate Multisug er let og fleksibel med sin sugeslange i plast. Den kan komme ind i alle kroge og suger effektivt emner, der kan passere gennem slangen på 125 mm i diameter. Multisugeren har en 5,5 hk Honda motor, som skaber det nødvendige vakuum til at suge væske, affald og mindre sten op.

- Jeg mener, at kombinationen af sug og blæs gør Cartmate Multisug attraktiv. Den kan anvendes til mange forskellige formål på byggepladsen, og muligheden for at omstille til blæs gør den også velegnet til i et vist omfang at udtørre fugtige rum. Der vil naturligvis være specialmaskiner, som har større kapacitet på alle områderne, men her er maskinen, der kan løse et væld af mindre eller midlertidige opgaver på byggepladsen.

Det er vigtigt for at holde omkostningerne nede, og let renholdelse med en maskine, der er lige ved hånden, er et stort aktiv for arbejdsmiljøet, siger Arne Jakobsen.

- Jeg har store forventninger til salget af Cartmate Multisug. Den er også tænkt til udendørs renholdelse af gangarealer og som løvsuger, så jeg ser mange kundemuligheder indenfor håndværkere, byggefirmaer og udlejningsvirksomhed, men også industrivirksomheder og boligforeninger er oplagte kunder, siger Arne Jakobsen, der forventer af få Cartmate Multisug repræsenteret i en række professionelle byggemarkeder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079