23948sdkhjf

Syv dødsulykker ved byggearbejde i 2013

Af syv dødsulykker ved byggeri er de seks sket som følge af fald fra stor højde. Arbejdstilsynet præsenterer i dag sammen med de centrale aktører i byggeriet en handlingsplan for at få færre ulykker i byggeriet.
Der skete i 2013 i alt syv dødsulykker ved bygge- og anlægsarbejde i Danmark. I de seks tilfælde var der tale om fald, ofte fra stor højde.

Det viser en foreløbig opgørelse, som Licitationen har foretaget i samarbejde med Arbejdstilsynet.

Med syv dødsulykker er der tale om stort set uændret niveau i forhold til de foregående fire år, hvor antallet af dødsulykker har ligget på otte-ni årligt.

I fire af de syv ulykker var der tale om personer, der ikke var beskæftiget i en bygge- og anlægsvirksomhed. Det var personer, der udførte byggearbejde på egen eller andres ejendom.

- Hver dødsulykke er én for mange, men det er positivt, at vi nu for femte år i træk holder os under 10 dødsulykker ved bygge- og anlægsarbejde. Det er svært at generalisere på baggrund af trods alt beskedne talstørrelser, men det er desværre typisk, at der er en del dødsulykker ved arbejde på egen ejendom eller ved vennetjenster, siger kontorchef i Arbejdstilsynet, Jens Skovgaard Lauritsen til Licitationen-Byggeriets Dagblade..

Arbejdstilsynet præsenterer i dag sammen med de centrale aktører i byggeriet en handlingsplan for at få færre ulykker i byggeriet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078