23948sdkhjf

Opsvinget kommer ikke buldrende

En ny undersøgelse fra Dansk Industri viser, at virksomhedernes forventninger til den nærmeste fremtid kun er svagt i bedring
Opsvinget i dansk økonomi kommer ikke buldrende, men er stille og roligt under opbygning. Virksomhedernes forventninger til den nærmeste fremtid er kun svagt i bedring, viser en ny undersøgelse fra Dansk Industri.

- Det er fjerde kvartal i træk, at virksomhedernes forventninger bliver en tand bedre end tidligere. Det er glædeligt, men der er altså ikke tale om fremgang for fuldt fart, hvis du spørger virksomhederne, siger økonom i Dansk Industri Nikolaj Pilgaard.

Mindre stigning i beskæftigelsen

Undersøgelsen bygger på svar fra over 500 virksomheder i DI’s Virksomhedspanel. Undersøgelsen viser, at for første gang i to år forventer virksomhederne ikke at skulle nedbringe antallet af beskæftigede. Tværtimod forventer virksomheder en mindre stigning i beskæftigelsen.

Det er kun tredje gang siden starten af 2009, at virksomhederne i DI’s panel har positive forventninger til beskæftigelsen.

- Alt i alt ser virksomhederne lidt mere lyst på udsigterne for det første kvartal i det nye år. Men det bekræfter, at vi har udsigt til en svagt positiv udvikling i økonomien. Der er stadig lang vej til, at vi har genskabt de mange tabte arbejdspladser i det private, og vi kommer til at kæmpe os til vækst. Det kræver, at vi fortsætter kursen med at forbedre den danske konkurrenceevne, siger Nikolaj Pilgaard.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094