23948sdkhjf

Flere unge i byggefagene vælger skolepraktik

Flere unge fortsætter deres uddannelse i et af byggefagene i skolepraktik. Antallet af lærlinge i byggefagene, der er i skolepraktik, er steget med 50 pct. på tre år
Manglen på lærepladser i bygge- og anlægsvirksomheder får flere unge til at vælge skolepraktik - om ikke andet så for en kortere bemærkning.

Antallet af lærlinge i byggefagene, der er i skolepraktik, er steget med 50 procent på tre år. Det viser tal fra Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Ved udgangen af august i år var i alt 1.885 unge i skolepraktik i et af byggefagene - herunder også elektrikeruddannelsen. På samme tidspunkt i 2011 var det 1.248 lærlinge.

I august i år var det 12,3 procent af alle, der er i gang med en af bygge- og anlægsbranchens uddannelser, der var i skolepraktik. I august 2011 var det tilsvarende tal 8,1 procent.

- Når der nu på grund af krisen ikke er tilstrækkeligt med praktikpladser ude i virksomhederne, så er det meget positivt, at flere har indset, at skolepraktik kan være et godt og nødvendigt alternativ i en kortere periode. Det er jo meget bedre, end de dropper helt ud af uddannelserne, siger Louise Pihl, afdelingschef i Dansk Byggeri.

Fremgangen for skolepraktik gælder også både elektriker- og vvs-uddannelserne, men underdirektør i Tekniq Tina Voldby mener ikke, at det skyldes at skolepraktikken er blevet mere populær.

- Der gøres en meget stor indsats for, at der er mindst mulig skolepraktik, og skolerne har kæmpe fokus på at få de unge ud i virksomhederne. Når der er sket en stigning er den væsentligste årsag formentlig, at krisen har øget andelen af korte aftaler, og at der ofte er skolepraktikophold mellem de enkelte korte praktikforløb.

Samtidig tror jeg, at en del af stigningen skyldes det rent tekniske, at reglerne er ændret, så man står som værende i skolepraktik lige efter grundforløb, hvis man ikke har indgået en uddannelsesaftale, siger Tina Voldby til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

Hun oplyser, at færre end 10 unge bliver færdige med deres uddannelse, mens de er i skolepraktik. Ingen af byggeriets uddannelser rammer kvoteloftet for skolepraktik. I alt har netop nu cirka 4.000 unge uden praktikplads fravalgt muligheden for skolepraktik

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063