23948sdkhjf

Japanske kompakttraktorer og canadiske klippere fra Lindholm

Lindholm Maskiner skal sælge Progressive-græsklippere i hele Europa og er ny importør af Shibaura-traktorer
Der er fuld fart på hos firmaet Lindholm Maskiner A/S i Vissenbjerg på Fyn. Brødrene bag firmaet, Lasse og Per Lindholm, har netop sikret sig ikke blot én, men to lukrative aftaler med markante maskinproducenter. Lindholm Maskiner har overtaget importen af de japanske Shibaura-kompakttraktorer. I forvejen havde virksomheden givet håndslag til den canadiske producent Progressive Turf Equipment om at stå for salget af store græsklippere ikke alene i Danmark, men i hele Europa.

- Det har været lidt hektisk. Men når man får mulighed for et agentur for et anerkendt traktormærke og samtidig har baseret sin virksomhed på materiel, der skal trækkes af traktorer, så slår man naturligvis til, forklarer direktør Per Lindholm.

Derfor kørte han og bror Lasse Lindholm med kort varsel til Shibauras europæiske hovedkvarter i Holland for at udfærdige og signere aftalen, som nu har gjort Lindholm Maskiner til dansk importør og forhandler at det ganske omfattende Shibaura-traktorprogram.

De japanske traktorer spænder fra 18 til 60 hk og har været på det danske marked i flere år. De er særlig kendt blandt entreprenører og anlægsgartnere, men vil nu blive tilbudt en bredere kreds af kunder til meget attraktive priser.

KIipper efter traktor sparer penge

Aftalen med Shibaura kommer lige oven i en anden aftale med canadiske Progressive Turf Equipment, som har gjort Lindholm Maskiner til sin forpost ikke kun i Danmark, men i alle europæiske lande, bortset fra de britiske øer og Irland. Lindholm-brødrene har netop været på demo-tur med en varm nyhed fra Progressive. En fem-leds klipper til golfbaner, som passer perfekt ind i kompakttraktor-filosofien.

- Mange golfbaner har en kompakttraktor stående, som i virkeligheden godt kunne køre langt flere timer, end den gør. Samtidig er der naturligvis behov for effektivt maskineri til klipning af både rough, semirough, fairway og tee-steder. Sådan en klipper kan vi nu levere til en pris, der ligger omkring en tredjedel af, hvad en selvkørende klipper af samme format koster. Men hvorfor betale for ekstra hestekræfter, når man allerede har dem stående i en traktor? spørger Per Lindholm.

- Klipperen Progressive Pro-Flex 120 klipper i tre meters bredde med fem led. Men man kan også vælge at klippe smallerede med kun tre led aktive, hvis det passer bedre i nogle områder. Klipperen skal have en traktor foran, og det er tilstrækkeligt med 40-45 hk hos trækdyret, siger direktør Per Lindholm.

Ingen skalpering

På demo-turen rundt til flere golfbaner spærrede greenkeeperne øjnene op, da de så Pro-Flex 120 klippe i kuperet terræn, omkring bunkers samt på skråninger blandt andet omkring tee-steder.

- Progressive Pro-Flex er en vaskeægte kontur-klipper. De fem klippeled følger terrænet tæt, uanset om det går op eller ned, og om den kører på en bakkekam med fald til begge sider. Alle klippeled er forsynet med støddæmpere. Og greenkeeperne og deres assistenter var ikke mindst begejstrede for, at det faktisk ikke var muligt at få klipperen til at skalpere på noget tidspunkt. Derfor klarer maskinen også nemt og enkelt klipning ved golfbanens bunkers. Den kan køre ud over bunkerkanterne og kører på skalperullerne, mens bunkeren får en studsning hele vejen rundt, siger Per Lindholm.

En enkel opbygning af klipperen bevirker, at Progressive Pro-Flex 120 stort set ikke kræver vedligehold. Og dermed heller ikke har driftsomkostninger, bortset naturligvis fra slibning og udskiftning af knivene i takt med, at de slides.

Fordele for danske kunder

- Det er naturligvis spændende for os, at vi skal klare hele Europa med salg af maskinerne fra Progressive. Det giver umiddelbart nogle fordele over for vore danske kunder, fordi vi nu arbejder med en noget større volumen, end hvis vi kun skulle koncentrere os om Danmark. Samtidig har vi den klare styrke, at vi fjerner alle mellemled. Vi er simpelthen ikke forhandler af noget, som andre er importører af, forklarer direktør Per Lindholm.

- Shibaura-traktorerne bejler til det segment, vi kender rigtig godt i forvejen. Nemlig kommuner, golfbaner og stadions. Men de åbner også nye muligheder, fordi traktorerne også er ideelle for boligforeninger, anlægsgartnere og kirkegårde. Jeg mener, at vi kan lave nogle rigtig attraktive pakker både til kunstgræsbaner og til vintertjeneste med kost, sneblad og spreder.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109