23948sdkhjf

Håndværkerne glemmer at forsikre sig mod retssager

Mindre end hver tiende håndværksvirksomhed har en retshjælpsforsikring, vier undersøgelse fra Dansk Håndværk, som netop har lavet en aftale med Købstædernes Forsikring, der betyder, at virksomhederne får retshjælp med gratis, når de tegner deres øvrige forsikringer
Danskerne er blevet hurtigere til at gå til advokaten og anlægge retssag, hvis de mener, at de ikke har fået det, de har købt. Men små og mellemstore virksomheder glemmer at forsikre sig mod de udgifter, som et stigende antal retssager medfører. Og det kan være dyrt.

- Vi ved, at det er mindre end hver tiende håndværksvirksomhed, der har en retshjælpsforsikring. Men vi ved også, at antallet af sager stiger. Holdningen ændrer sig og danskerne er blevet hurtigere til at lægge sag an, frem for at finde en løsning med modparten, forklarer chefjurist i arbejdsgiverorganisationen Dansk Håndværk, Morten Frihagen.

Organisationen har derfor netop lavet en aftale med Købstædernes Forsikring, der betyder, at virksomhederne får retshjælp med gratis, når de tegner deres øvrige forsikringer:

- På den måde sikrer vi at vores medlemmer får den del på plads. Men faktisk bør alle små og mellemstore virksomheder tjekke deres aftaler, for det kan være dyrt at skulle betale for en retssag. Hvis en forbruger lægger sag an, bliver man nødt til at bruge både tid og penge på den - uanset hvor urimeligt man føler det er, forklarer Morten Frihagen..

En del håndværksvirksomheder er i forvejen dækket af en garantiordning, der sikrer private forbrugere mod fejl. Det gælder også alle medlemsvirksomheder hos Dansk Håndværk. Men garantiordningen fungerer kun, hvis et uvildigt ankenævn afgør en uenighed.

Vælger forbrugeren i stedet at anlægge en retssag, kan parterne nemlig ikke lade ankenævnet tage sig af sagen. Og dermed står virksomheden med udgifter til at føre sagen. Dertil kommer at Ankenævnene kun gælder for private forbrugere - sager mellem f.eks. to virksomheder afgøres af domstolene, og dermed bliver en forsikring endnu væsentligere.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.143